Ντόκος για τουρκολιβυκό σύμφωνο: «Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό» - Είχαμε επενδύσει στον Χάφταρ αλλά μετρά μέρες (Video)

featured image

Αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Θάνου Ντόκου στον ΣΚΑΪ ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Λιβύη αλλά και το ποια είναι η προοπτική του τουρκολιβυκού συμφώνου και ποια η θέση της χώρας μας προκειμένου να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Ο κ. Ντόκος εμφανίστηκε πολύ απαισιόδοξος για την εξέλιξη των πραγμάτων σημειώνοντας πως «το τουρκολιβυκό μνημόνιο μας προβληματίζει παρά πολύ, αλλά δυστυχώς προβληματίζει μόνο εμάς». Πρόσθεσε δε πως «έχουμε, βέβαια, δηλώσεις συμπαράστασης από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους», επισημαίνοντας πως «θα ήθελα να μην υπήρχε, αλλά δεν θα το ανταλλάξω με κάποιο άλλο δικό τους συμφέρον. Άρα φοβάμαι ότι είναι μία πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να ζήσουμε για ένα διάστημα, μέχρι να βρούμε τρόπους να το υπονομεύσουμε και να το ακυρώσουμε».


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


Όσο για το σε ποιους ουσιαστικούς σύμμαχους μπορεί να ελπίζει η Ελλάδα, ο κ. Ντόκος επισήμανε: «Όλα τα εργαλεία είναι χρήσιμα, αλλά στο τέλος της ημέρας φοβάμαι ότι εμείς θα πρέπει να κινηθούμε για να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας».

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η θέση του για το πώς πάνε τα πράγματα στο ίδιο το πολεμικό μέτωπο αλλά και την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στηρίξει τον Χαλίφα Χάφταρ, καλώντας τον μάλιστα και στην Ελλάδα.

Είπε χαρακτηριστικά, ομολογώντας την αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών: «Εχει αλλάξει το μομέντουμ της σύγκρουσης επισημαίνοντας πως ο Χάφταρ στον οποίον είχεμ κι εμείς επενδύσει κατά κάποιον τρόπο είχε το πάνω χέρι αλλά τώρα φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του ημέρες να είναι μετρημένες»

Τέλος, ο κ. Ντόκος ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη και για στρατιωτική εμπλοκή που θέλει, πάντως, να αποφύγει, αν χρειαστεί.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/ntokos-gia-toyrkolivyko-symfono-tha-prepei-na-zisoyme-me-ayto-eichame-ependysei-ston-chaftar-alla-metra-meres-video/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.