Διάλογοι Μιωνή – Παππά: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία

featured image

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, μετά την αποστολή του φακέλου της υπόθεσης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Οι κατευθύνσεις της έρευνας, σε πρώτη φάση, φαίνεται να είναι θέματα που αφορούν αμιγώς νομικά ζητήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει ο εισαγγελικός λειτουργός που θα κληθεί να χειριστεί την υπόθεση.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα ζητούμενα που θέτει η Εισαγγελία είναι αυτό που αφορά τον καθεαυτό χαρακτήρα του υλικού ως νόμιμου ή παράνομου με κρίσιμο θέμα αν η συνομιλία κρίνεται δημόσια ή ιδιωτική. Δηλαδή, αν ήταν μπροστά και άλλα άτομα.


Ακόμη ένα θέμα που θα απασχολήσει την έρευνα είναι ο τόπος διεξαγωγής της επίμαχης συζήτησης, που -όπως προκύπτει- είναι η Κύπρος, όπου η πράξη της καταγραφής διέπεται από άλλο δίκαιο.

Η έρευνα, επίσης, θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για το υλικό ως αποδεικτικό μέσο καταγγελόμενης πράξης. Εν προκειμένω, εάν νομιμοποιείται η χρήση του, με βάση τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο άρθρο 14 του νόμου 4637/2019, που αποδέχεται χρήση αποδεικτικού μέσου εφόσον με αυτό καταγγέλεται κακουργηματική δράση που αφορά οικονομικό έγκλημα και περιπτώσεις διαφθοράς.

Τέλος, στις επόμενες κινήσεις της Εισαγγελίας δεν αποκλείεται να είναι η εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης με στόχο να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού και αν έχει ή όχι υποστεί επεξεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την υπόθεση έχει ξεσπάσει μεγάλη πολιτική κόντρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ζητά τη διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού από τη λίστα με τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν με άγνωστα ποσά.

Ακόμη, το πρωί της Τετάρτης, ο δικηγόρος του Σ.Μιωνή, υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες με διαλόγους, τις οποίες ο πελάτης του θα αποκαλύψει όταν κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/dialogoi-mioni-pappa-prokatarktiki-exetasi-dietaxe-i-eisaggelia/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.