Οι λοιμωξιολόγοι βάζουν... φρένο στο «γκάζι» της κυβέρνησης για την αγορά

featured image

Μπορεί η αγορά να έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται» με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οι λοιμωξιολόγοι ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι για τις συνέπειες αυτής της ιστορίας, αφού όπως επισημαίνουν το τρίτο κύμα της πανδημίας καλπάζει στην Ευρώπη.

Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έσπευσε, εμμέσως πλην σαφώς, να προαναγγείλει το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων,- φαντάζει μάλλον με επιθυμία παρά με κυβερνητική απόφαση.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων παραμένει επιφυλακτική , καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες δεν έχουν πειστεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά ενώ παράλληλα , πρέπει να λύσουν και το πρόβλημα της μετακίνησης από νομό σε νομό.

Εξαδάκτυλος: Θα έχουμε οπωσδήποτε επιβάρυνση


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με τους δίδυμους του “Big Brother”. “Δεν είμαστε βιαστές. Η κοπέλα ήθελε ομαδικό”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το κράξιμο στην Ηλιάδη για τις πλαστικές στο πρόσωπο και η απάντησή της

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα που αφορά περισσότερους από έναν ανθρώπους η οποία δεν επιβαρύνει τη διασπορά του ιού. Θα έχουμε οπωσδήποτε επιβάρυνση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε επιβάρυνση ούτε υπάρχει κάποια ασφαλές άνοιγμα, το ζητούμενο είναι η επιβάρυνση αυτή να είναι κατά το δυνατόν μικρή και κατά το δυνατόν να μην είναι συσσωρευμένη χρονικά.


Και πρόσθεσε: «Προσωπικά με ανησυχεί η συζήτηση που έχει πάρει μια τροπή αλματώδη, φαίνεται να υπάρχει η θεώρηση ότι ξεφύγαμε από τον κίνδυνο και τώρα προχωράμε να κάνουμε το ένα βήμα μετά το άλλο. Το πράγμα νομίζω ότι δεν είναι έτσι.

Είμαστε σε ένα παράθυρο, βλέπουμε ένα τρίτο κύμα να σαρώνει όλη την Ευρώπη και έχουμε και μια αυστηρή προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για αυτό, ακόμα δεν έχουμε τιθασεύσει το δεύτερο κύμα όπως τιθασεύσαμε την Άνοιξη την κατάσταση μετά από 80 ημέρες εγκλεισμού. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα κάθε εβδομάδα, δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε και στα επόμενα πριν σιγουρευτούμε ότι είμαστε σε ένα σταθερό σημείο».

Οι ειδικοί, εμφανίζονται πάντως πιο θετικοί στο άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ, όπου όπως είναι γνωστό η λειτουργία τους αποφέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος, ενώ στον συγκεκριμένο κλάδο εργάζονται περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι. Αναμένεται ακόμα από την ερχόμενη Δευτέρα να ανοίξουν το ερασιτεχνικό ψάρεμα και το κυνήγι.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει και πάλι η αρμόδια επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να καταλήξει στο εάν θα ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες και ποιες ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη κατά την οποία θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα σχετικά με την οικονομία .

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.