Συνελήφθη στο αεροδρόμιο ο Κοκλώνης – Ήρθε από Ντουμπάι με 30.000 ευρώ στην τσέπη χωρίς να τα δηλώσει
Ο παρουσιαστής συνελήφθη στο αεροδρόμιο, από τελωνειακούς της ΑΑΔΕ, ερχόμενος από το Ντουμπάι, λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά, έχοντας στην κατοχή του 30.000 ευρώ
Όπως προβλέπει η νομοθεσία, του κατασχέθηκαν 7.500 ευρώ, δηλαδή το 25%, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Τι επόμενες ημέρες ο παρουσιαστής θα πρέπει να αποδείξει πού βρήκε τα χρήματα, με τους τελωνειακούς της ΑΑΔΕ να εκτιμούν ότι είναι προϊόν παράνομης συνδιαλλαγής.
Να σημειωθεί πως κάθε φυσικό πρόσωπο που εισέρχεται ή εξέρχεται από την ΕΕ (π.χ. οποιοσδήποτε ταξιδιώτης ή μέλος πληρώματος αεροσκάφους που εισέρχεται ή εξέρχεται από την Ε.Ε. μέσω αέρος, ξηράς ή θαλάσσης) και μεταφέρει ρευστά διαθέσιμα αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των €10.000 δηλώνει το ποσό αυτό στις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών μέσω των οποίων εισέρχεται ή εξέρχεται στην Ε.Ε.
[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το κράξιμο στην Ηλιάδη για τις πλαστικές στο πρόσωπο και η απάντησή της
Έτσι πιάστηκε ο Κοκλώνης
Μόλις είχε προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από το Ντουμπάι. Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης, παρέα με τον φίλο του τον Βασίλη, εξήλθε του αεροσκάφους και κατευθύνθηκε προς τον έλεγχο διαβατηρίων και βεβαίως στη συνέχεια προς τον έλεγχο των τελωνειακών, διότι πρόκειται για ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ελλάδα από χώρα μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως εκτός περιβάλλοντος Σένγκεν.
Κατά τη διάρκεια του τελωνειακού ελέγχου, ο Νίκος Κοκλώνης ρωτήθηκε αν έχει να δηλώσει τίποτα και απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικά. Ωστόσο οι τελωνειακοί προχώρησαν σε έλεγχο. Πάνω του, λοιπόν, εντοπίστηκε ένα τσαντάκι, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 30.000 ευρώ. Τον ρώτησαν οι τελωνειακοί πόθεν προκύπτουν αυτά τα 30.000 ευρώ και ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε πως τα χρήματα προέρχονται από δουλειές που έκανε στο Ντουμπάι.
Προφανώς οι τελωνειακοί υπάλληλοι, που δεν πίστεψαν ή μάλλον έκριναν αναξιόπιστες τις κινήσεις, γύρισαν προς τον τηλεπαρουσιαστή και του εξήγησαν πως από εδώ και πέρα το ζήτημα που προκύπτει θα εξεταστεί «just between the two of us». Αυτή η τελευταία πληροφορία δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί αρμοδίως. Πάντως, εμείς γνωρίζουμε πως ο κύριος Κοκλώνης κάνει δουλειές με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN εδώ στην Ελλάδα και πως μέχρι στιγμής το κανάλι αυτό δεν δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι.
Εν πάση περιπτώσει, οι τελωνειακοί στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά το γράμμα του νόμου, παρακράτησαν από το συνολικό ποσό των 30.000 ευρώ το 25%, δηλαδή 7.500 ευρώ. Σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, η τελωνειακή αρχή διέταξε έρευνα για το πόθεν έσχες του χρηματικού ποσού αυτού. Ο Νίκος Κοκλώνης οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις, διότι αλλιώς κινδυνεύει, αν δεν πειστούν οι τελωνειακοί, τα 30.000 ευρώ να χαρακτηριστούν «μαύρο χρήμα». Σε μία τέτοια περίπτωση και πάντα σύμφωνα με τον νόμο, τα πράγματα γίνονται σοβαρότερα, ενώ κατά πολύ σοβαρότερη γίνεται και η κατηγορία περί διακίνησης «μαύρου χρήματος».
Με λίγα λόγια, από εδώ και πέρα ο Νίκος Κοκλώνης θα έχει αρκετή δουλειά για να εξηγήσει το πώς, το πού και το πόσα. Αλλά όλα αυτά θα τα πληροφορηθούμε στη συνέχεια.
Να σημειωθεί πως κάθε φυσικό πρόσωπο που εισέρχεται ή εξέρχεται από την Ε.Ε. (π.χ. οποιοσδήποτε ταξιδιώτης ή μέλος πληρώματος αεροσκάφους που εισέρχεται ή εξέρχεται από την Ε.Ε. μέσω αέρος, ξηράς ή θαλάσσης) και μεταφέρει ρευστά διαθέσιμα αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των €10.000 δηλώνει το ποσό αυτό στις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών μέσω των οποίων εισέρχεται ή εξέρχεται στην Ε.Ε.
Οι περιπέτειες του
Στις αρχές Δεκέμβριου του 2020 οι πιστωτές του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου AirFastTickets που κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2016, κατήγαγαν την πρώτη τους νίκη.
Η εταιρεία με ιδρυτή τον Νίκο Κοκλώνη, ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών, δηλαδή από την 30ή Ιουνίου 2014 κι έπειτα, προχώρησε σε «καταδολιευτικές δικαιοπραξίες», δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.
Ως εκ τούτου, ο σύνδικος πτώχευσης κατέθεσε αγωγή κατά της AirFastTickets που πούλησε τις δύο ιδιοκτησιών και κατά της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης Electronic advertising and management, με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, που τις αγόρασε.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές , το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την απόφαση 3645/2020 έκανε, εν μέρει, δεκτή την αγωγή και ανακάλεσε τις δικαιοπραξίες, τις μεταβιβάσεις δηλαδή των δύο ακινήτων.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, βάσει του άρθρου 41 του Πτωχευτικού Κώδικα, «πράξεις του οφειλέτη που διενεργήθηκαν εντός του χρόνου που περιλαμβάνεται από την παύση των πληρωμών μέχρι την κήρυξη της πτώχευσης (ύποπτη περίοδος) και είναι επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών ανακαλούνται ή μπορούν να ανακληθούν».
Κι αυτό προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκποίηση τους ως τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας.
Οι μεταβιβάσεις ακινήτων στις οποίες προχώρησε η AirFastTickets έλαβαν χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου και 29 Οκτωβρίου 2014, δηλαδή λίγους μήνες αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς στάσης πληρωμών.
Aφορούν μία ισόγεια κατοικία 63 τ.μ. και ένα διώροφο σπίτι, επιφάνειας 34 τ.μ. το κάθε επίπεδο, που βρίσκονται σε οικόπεδο 1,4 στρ. στην Ηλεία, όπως και διαμέρισμα 110 τ.μ. τρίτου ορόφου στον Πειραιά.
Ωστόσο, το γεγονός ότι οι μεταβιβάσεις πραγματοποιήθηκαν, αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς παύσης πληρωμών είναι ένας μόνον από τους λόγους για τους οποίους οι πιστωτές ζήτησαν αυτές να ακυρωθούν.
Στην AirFastTickets αντιπρόεδρος είχε οριστεί ο Δημήτρης Κοκλώνης (πατέρας του ιδρυτή της εταιρείας).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με τους δίδυμους του “Big Brother”. “Δεν είμαστε βιαστές. Η κοπέλα ήθελε ομαδικό”
Η αγοράστρια όμως των δύο ακινήτων, η βουλγαρική ΕΠΕ Electronic advertising and management, εκπροσωπείται από τη σύζυγο του Δημητρίου Κοκλώνη, Ερασμία.
Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος της ΕΠΕ, Ερασμία Κοκλώνη, γνώριζε κατά το χρόνο διενέργειας των δικαιοπραξιών ότι η AirFastTickets είχε περιέλθει σε κατάσταση παύσης πληρωμών, «λόγω της στενής προσωπικής της σχέσης με το νόμιμο εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της τελευταίας Δημήτριο Κοκλώνη, ο οποίος τυγχάνει σύζυγός της».
Πέραν όμως, των παραπάνω, οι αγοραπωλησίες, που πραγματοποιήθηκαν την ύποπτη περίοδο, υπήρξαν επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών της εταιρείας, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.
Γιατί; Επειδή οι μεταβιβάσεις έγιναν σε τίμημα χαμηλότερο κατά 351.000 ευρώ, σε σχέση με την εμπορική αξία των ακινήτων.
Όλα αυτά όταν το τίμημα ύψους 81.000 ευρώ από την πρώτη πώληση αποδόθηκε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά για οφειλή της AirFastTickets.
Κι ενώ το τίμημα της πώλησης του δεύτερου ακινήτου ύψους 142 χιλ. ευρώ δεν προκύπτει- με έγγραφη απόδειξη της πωλήτριας- ότι καταβλήθηκε.
Τα δύο ακίνητα αποτελούσαν τα μοναδικά, σημαντικής αξίας, περιουσιακά στοιχεία που διέθετε η AirfastTickets.
Είναι ενδεικτικό ότι τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της έχουν ήδη εκποιηθεί για ποσό μόλις 30.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, η ανάκληση των αγοραπωλησιών των δύο ακινήτων δεν αποτελεί παρά σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά την ικανοποίηση των πιστωτών, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν ποσά ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, όπως έχει προκύψει μετά την επαλήθευση και τον έλεγχο των απαιτήσεών τους.
Εκτιμάται όμως, ότι οι οφειλές προς την αεροπορική αγορά είναι πολλαπλάσιες.
Τέλη Ιουνίου 2014 η AirFastTickets αδυνατούσε να καταβάλει στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) τις εισπράξεις που όφειλε για την πώληση εισιτηρίων του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου 2014, ύψους 11 εκατ. ευρώ και, για το λόγο αυτό, η ΙΑΤΑ την έθεσε σε μόνιμο καθεστώς απαγόρευσης πώλησης εισιτηρίων (καθεστώς default).
Είχε προηγηθεί η βράβευση της εταιρείας ως πλέον αναπτυσσόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης, με την AirFastTickets να φέρεται ότι έχει συσσωρεύσει οφειλές ύψους 45 εκατ. ευρώ από τη δραστηριοποίησή της σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα.
[/expander_maker]
Leave a Comment