Τι είπε ο Τσιόδρας στον Μητσοτάκη για τα σχολεία και την ανθεκτικότητα του ιού

featured image

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδρίαζαν για να αποφασίσουν αν ακόμα  και ανεπίσημα θα κλείσουν τα σύνορα τους προκειμένου να προφυλαχθούν από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να τα ανοίξει όλα εδώ και τώρα  καθώς καταγράφεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε χθες  το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου  στην οποία συμμετείχε  ο πρωθυπουργός με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, υπήρξε  συγκρατημένη ικανοποίηση  για τη σταθεροποίηση των ημερήσιων κρουσμάτων και τη μείωση θανάτων και διασωληνωμένων. Το περίεργο είναι ότι υπήρξε ικανοποίηση  και για το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά και τις μεταλλάξεις του ιού που καταγράφονται στη χώρα μας αλλά και διεθνώς!


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ξεφτίλα! Χοντρό κράξιμο στον ΣΚΑΙ. “Στημένο παιχνίδι με την Σαλαγκούδη”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor” – Η “σκατίλα” της Σαλαγκούδη στον Τριαντάφυλο. “Μη μ’ ακουμπάς ρε”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor” – Το λάθος της Σαλαγκούδη . Άφησε το Instagram της ανοιχτό και…

Και είναι περίεργο γιατί λίγη ώρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τους ομολόγους του  την υιοθέτηση κοινών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ και η απαγόρευση μετακίνησης, παρά μόνο για απολύτως απαραίτητες μεταφορές αγαθών.


Στην σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως υπήρξε και η   άποψη ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση  θα πρέπει να κινείται συγκρατημένα και με προσοχή καθώς ο ιός δείχνει να έχει αντοχή .

Παράλληλα επισημάνθηκε  ότι τα επόμενα  βήματα πρέπει να γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες ιώσεις, κυρίως λόγω καιρικών συνθηκών. Επισημάνθηκε ακόμα ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί με μεγάλη προσοχή   για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τρίτο, πιο φονικό κύμα του ιού.

Οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν λοιπόν ότι η επόμενη κίνηση θα πρέπει να είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου. Και αυτό παρά την άποψη πολλών λοιμοξιολόγων ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν και νωρίτερα δηλαδή στις 25 Ιανουαρίου. Όμως και πάλι το υπουργείο παιδείας εμφανίζεται ανέτoιμο ενώ είχε μπροστά του έναν ολόκληρο μήνα για να προετοιμαστεί.

Το απόγευμα πάντως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει το άνοιγμα των  Πρακτορείων  ΟΠΑΠ, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν με ραντεβού ενώ οι ψαράδες και οι κυνηγοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή μερικές ημέρες ακόμα .

Η άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό όπως και το άνοιγμα των χιονοδρομικών  φαίνεται να πηγαίνει για τα μέσα Φεβρουαρίου εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε ό,τι αφορά τα ταξί είναι πιθανό να δοθεί το «πράσινο φως» για να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών από ένας σε δύο .

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.