Μπαίνουμε στην εποχή του «άνοιξε-κλείσε»

featured image

Την λογική του «ακορντεόν» ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Σχετικά είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και εξηγώντας ότι αναλόγως την πορεία της πανδημίας τα καταστήματα θα ανοίγουν και θα κλείνουν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τις μεταλλάξεις αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει η διαδικασία των εμβολιασμών. Έτσι έχει αρχίσει η συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να κλείσουν και πάλι τα καταστήματα ενώ υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και για το άνοιγμα των σχολείων.

Το γεγονός ότι τα χθεσινά νούμερα δεν έχουν να κάνουν με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανησυχεί ακόμα περισσότερο τα κυβερνητικά στελέχη καθώς αντιλαμβάνονται ότι η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με άλλους παράγοντες μεταδοτικότητας.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έκλαψε το twitter με τον Τριαντάφυλλο αλλα «έθαψε» την μπλε ομάδα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Καταγγελία «βόμβα» της Γερονικολού κατά Κιμούλη: «Με φόβισες. Με τρόμαξες…Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα»

Την ίδια ώρα ωστόσο οι κυβερνητικοί παράγοντες που εμπλέκονται με το θέμα της αγοράς εμφανίζονται να μην συζητούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου θα είναι έντονες και πολλές.


Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες μέσω τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ εμφανίστηκε να θέλει να προετοιμάσει την κοινωνία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ειδικά στο μέτωπο της πανδημίας ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις. Η χώρα αντικειμενικά καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές χώρες. Γνωρίζουμε όμως -το είδαμε- τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε.¨»

Με δεδομένο ότι η ομιλία του ήταν γραμμένη όλα δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν τα καταστήματα.

Μια ανάσα από τρίτο σφοδρότερο κύμα; 

Τα χθεσινά νούμερα είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά -842 κρούσματα. Επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι φοβούνται μάλιστα ότι απέχουμε μια ανάσα από το τρίτο σφοδρότερο κύμα της πανδημίας το οποίο θα είναι απρόβλεπτο καθώς πλέον όλοι παλεύουν και με τις μεταλλάξεις.

Σήμερα πάντως οι επιστήμονες αναμένεται να αναλύσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε συνέντευξη του ανέφερε μάλιστα ότι

«Αν η τάση είναι αυξητική, πρέπει να ενεργήσουμε πριν φτάσουμε σε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων. Η γρήγορη δράση είναι η πιο αποτελεσματική», πρόσθεσε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφόσον συνεχίσει η αυξητική τάση, θα γίνει συζήτηση για αναθεώρηση μέτρων που έχουν ήδη αρθεί.

Κάτω από αυτό το πρίσμα όλα δείχνουν ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι καθοριστικά τόσο για το άνοιγμα των σχολείων όσο και για το εάν θα παραμείνει ανοικτό το λιανεμπόριο.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.