Κ. Τσιάρας για ξυλοδαρμό σταθμάρχη: «Αδιανόητη συμπεριφορά για μια σύγχρονη κοινωνία»

featured image

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σχολιάζοντας την ανησυχητική αύξηση της επιθετικότητας στους ανήλικους, αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό από τα δύο ανήλικα αδέρφια και επεσήμανε ότι ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών για τέτοια περιστατικά. Τι είπε για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με τους δίδυμους του “Big Brother”. “Δεν είμαστε βιαστές. Η κοπέλα ήθελε ομαδικό”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το κράξιμο στην Ηλιάδη για τις πλαστικές στο πρόσωπο και η απάντησή της

«Αυτό που είδαμε συνιστά μια αδιανόητη συμπεριφορά για μια σύγχρονη κοινωνία», είπε ο κ Τσίαρας για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το περιστατικό, επικοινώνησα με την αρμόδια επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της αυστηροποίησης των ποινών για τέτοια περιστατικά».


«Πρέπει να διατηρήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Μέσα από το πλαίσιο που υπάρχει δόθηκε η δεύτερη ευκαιρία στα παιδιά που χτύπησαν τον σταθμάρχη. Ο λαϊκισμός δεν είναι κάλος σύμβουλος και οδηγεί πολλές φορές σε τέτοιες συμπεριφορές», τόνισε ακόμα ο Υπουργός.

«Το θέμα είναι να σπάει η σιωπή»

Σε ότι αφορά την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού πριν από 23 χρόνια, ο κ.Τσιάρας είπε πως «η υπόθεση αυτή έχει δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα στην Ελληνική κοινωνία. Έχουμε σοκαριστεί όλοι. Πρέπει να δούμε πως θα θωρακίσουμε το νομοθετικό μας πλαίσιο για τέτοια αδικήματα και να δώσουμε την δυνατότητα στα θύματα να μπορούν εύκολα στον χώρο της Δικαιοσύνης να καταθέσουν. Τα θύματα θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να μην διαπομπευθούν. Πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα για τα θύματα».

«Το θέμα είναι να σπάει η σιωπή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που ξετυλίγεται το κουβάρι βρισκόμαστε μπράτσα σε μια πραγματικότητα που ως κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσουμε».

Για να καταλήξει: «Όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο εκεί πρέπει να δούμε ποιο είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε. Είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την μη παραγραφή τέτοιων αδικημάτων. Υποστηρίζω την απολυτή ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Θα γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα».

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.