Υπό αναίρεση όλες οι αποφάσεις για σχολεία και λιανεμπόριο

featured image

Μια ανάσα πριν από το τρίτο σκληρό lockdown βρίσκεται η χώρα καθώς τα κρούσματα καθημερινά ανεβαίνουν με ραγδαίους ρυθμούς. Το γεγονός αυτό έχει κάνει τους επιστήμονες και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής να ξανασκέπτονται το άνοιγμα των σχολείων αλλά ακόμα και το εάν το λιανεμπόριο θα παραμείνει ανοικτό.

Με δεδομένο ότι τα νούμερα που καταγράφονται τώρα δεν έχουν να κάνουν με το άνοιγμα της αγοράς αλλά με την κινητικότητα που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα ,τα μέλη της επιτροπής περιμένουν με κομμένη την ανάσα για το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα όπου θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις από το άνοιγμα της αγοράς.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έκλαψε το twitter με τον Τριαντάφυλλο αλλα «έθαψε» την μπλε ομάδα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Καταγγελία «βόμβα» της Γερονικολού κατά Κιμούλη: «Με φόβισες. Με τρόμαξες…Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας σε συνέντευξη του άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να ανασταλεί το άνοιγμα των λυκείων και ίσως και των γυμνασίων καθώς και να επανέλθει το click away στην αγορά.


Ανέφερε ακόμα ότι η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων καθώς όπως επεσήμανε «Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια – λύκεια τουλάχιστον στην Αττική, αλλά αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας».

Στην κυβέρνηση πάντως επιμένουν ότι τίποτα δεν αλλάζει σε ό,τι αφορά τα σχολεία και την αρχική απόφαση να επανέλθουν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων στις τάξεις τους. Ακόμα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει και η απόφαση που ήδη εφαρμόζεται για τις «κόκκινες περιοχές», στις οποίες έχουν επανέλθει στα θρανία μόνο οι μαθητές του γυμνασίου και όχι του Λυκείου.

Μάλιστα σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο παιδείας η υπουργός Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε στους συνομιλητές της ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια .

Την ίδια στιγμή πάντως που οι επιστήμονες εμφανίζονται ανήσυχοι και προβληματισμένοι στο Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εμφανίζονται να μην συζητούν ένα νέο lockdown καθώς όπως λένε και το κράτος δεν θα αντέξει να βοηθάει οικονομικά τις επιχειρήσεις και πολλά καταστήματα θα κλείσουν καθώς δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Όλα αυτά φυσικά μπορεί να μην έχουν καμία σημασία αν η αρμόδια επιτροπή σήμερα και αύριο αξιολογήσει την κατάσταση και αποφασίσει ότι είναι καλύτερο να κλείσουν τώρα το λιανεμπόριο από το να πάρουν πιο σκληρές αποφάσεις αργότερα.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.