Ο νόμος ρίχνει στα μαλακά τους βιαστές της φοιτήτριας στο ΑΠΘ

featured image

Το 2016 μέσα στους χώρους του ΑΠΘ, όπου δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία, τρεις αλλοδαποί κακοποίησαν σεξουαλικά την κοπέλα και χτύπησαν άγρια τον νεαρό σύντροφό της αφού τους είχαν ληστέψει – Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου με πρόβλεψη για μικρότερες ποινές στους δράστες!

Το αποτρόπαιο έγκλημα του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας εντός του χώρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τρεις αλλοδαπούς, το οποίο είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη το 2016, αναβίωσε ενώπιον του Αρείου Πάγου. Η συγκεκριμένη υπόθεση εξετάστηκε από το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της χώρας υπό το πρίσμα του νέου Ποινικού Κώδικα. Οι αρεοπαγίτες ερμήνευσαν τα εγκλήματα που τελέστηκαν σε βάρος της φοιτήτριας αλλά και του νεαρού που τη συνόδευε εκείνο το εφιαλτικό βράδυ, υπό το πρίσμα των νέων ευνοϊκότερων διατάξεων.

Με την απόφασή τους ανέπεμψαν την υπόθεση σε νέα δίκη, προκειμένου να επανεξεταστεί το αδίκημα της διακεκριμένης ληστείας (για το οποίο επίσης καταδικάσθηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού), ώστε ως προς αυτή την κατηγορία να εφαρμοστούν οι ευνοϊκότερες ποινικές διατάξεις. Αυτό σημαίνει ότι οι ποινές που επέβαλε το Εφετείο στους δύο από τους τρεις καταδικασθέντες για διακεκριμένη ληστεία θα μειωθούν αισθητά.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το μακροβούτι της Χοψονίδου που θα αφήσει εποχή!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τραβάνε τις τρίχες τους στον Σκαϊ – Η Μαλέσκου δείχνει το πλούσιο στήθος της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Κλαίει όλη η νύχτα – Νεκρός απο ανακοπή καρδιάς ο επιχειρηματίας Κώστας Κωστάκος

Η υπόθεση απασχόλησε το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έπειτα από αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο ένας από τους τρεις δράστες του βιασμού κατά της απόφασης που εξέδωσε το Εφετείο Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος με αυτή την απόφαση καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 20 ετών, καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, εκτός του αδικήματος του ομαδικού βιασμού, τον έκρινε ένοχο και για σειρά άλλων εγκληματικών πράξεων, όπως διακεκριμένη κλοπή, ληστεία κ.ά. Ακόμη, του επιβλήθηκε και παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία έτη.

Δείτε την συνέχεια στο protothema.gr



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.