Η Μελάνια Τραμπ «Μαρία Αντουανέτα» και το «θλιβερό και αδιάφορο γκαζόν» στον Κήπο των Ρόδων

featured image

Με τη Μαρία Αντουανέτα παρομοιάστηκε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, η οποία δέχεται στα social media ομοβροντία επικριτών σχολίων για τον επανασχεδιασμό του Κήπου των Ρόδων στον Λευκό Οίκο.

Άλλοι χαρακτήρισαν «θλιβερό» και «αδιάφορο γκαζόν» το ντιζάιν της Μελάνια (το οποίο υλοποιήθηκε με τα αρχιτεκτονικά γραφεία τοπίου Perry Guillot και Oehme, van Sweden & Associates).

Η Πρώτη Κυρία επανασχεδίασε τον Κήπο των Ρόδων ώστε να είναι, ως επί το πλείστον, ένας συνδυασμός πράσινων θάμνων και λευκών και παστέλ λουλουδιών. Αφαιρέθηκαν οι κερασιές και οι πολύχρωμες τουλίπες από τον κήπο, ο οποίος είχε δημιουργηθεί το 1962 από την Τζάκι Κένεντι, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Συνήθως, θεωρώ ότι το γούστο της Μελάνια είναι αψεγάδιαστο -αλλά το να αφαιρείς για οποιονδήποτε λόγο τον κήπο των ρόδων της Jackie O (σ.σ. έτσι αποκαλούσαν την Τζάκι μετά τον γάμο της με τον Ωνάση) και όλα τα όμορφα λουλούδια και το χρώμα το βρίσκω πραγματικά θλιβερό, να μην το πω ότι δεν πλησιάζει καν την ομορφιά του» τουίταρε η Μέγκαν Μακέιν, κόρη του εκλιπόντος γερουσιαστή Τζον Μακέιν. «Δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζουμε όλα τα του παρελθόντος».

«Έκοψαν τα δέντρα; Και έκαναν το όλο πράγμα να μοιάζει με αδιάφορο γκαζόν;» διερωτήθηκε ο πολιτικός αναλυτής Μπιλ Κρίστολ.

Ο αρθρογράφος στους Τάιμς της Ν. Υόρκης Τσαρλς Μ. Μπλόου συνέκρινε τη Μελάνια με τη βασίλισσα της Γαλλίας του 18ου αιώνα Μαρία Αντουανέτα, της οποίας τα υπερβολικά έξοδα συνέβαλαν στην οικονομική κρίση που οδήγησε στη Γαλλική Επανάσταση. «Αν αυτό δεν είναι μια κίνηση Μαρίας Αντουανέτας τότε δεν ξέρω τι είναι» τουίταρε. «Ποιος νοιάζεται για έναν επανασχεδιασμένο κήπο ρόδων όταν είμαστε εν μέσω πανδημίας, 175.000 και περισσότεροι είναι νεκροί και εκατομμύρια έχουν χάσει τη δουλειά τους;»

Άλλοι εστίασαν στην απόφαση της Μελάνια να επικαλύψουν με τσιμέντο μέρος του κήπου. «They paved paradise and put up a parking lot (στρώσαν με τσιμέντο τον παράδεισο και φτιάξανε ένα πάρκινγκ)» τουίταρε ο αρθρογράφος στην Philadelphia Inquirer Γουίλ Μπαντς, παραθέτοντας από το τραγούδι της Τζόνι Μίτσελ «Big Yellow Taxi».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο επανασχεδιασμός της Μελάνια Τραμπ είχε στόχο να «αποκαταστήσει και να βελτιώσει τον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου». Και η Πρώτη Κυρία υπογράμμισε ότι κάποιες από τις αλλαγές έγιναν για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στον κήπο: «Αυτές οι βελτιώσεις κάνουν τον κήπο απολύτως προσβάσιμο σε όλους τους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων και των ΑμΕΑ».


1921
Ρίτσαρντ Νίξον, 1973
Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, 1959
1963
Ανουάρ Σαντάτ, Τζίμι Κάρτερ, 1980
Ρόναλντ Ρίγκαν, Μάργκαρετ Θάτσερ, 1985
Ο Ρίγκαν με το πλήρωμα του Space Shuttle VII, 1983
Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, 1989
Μπιλ Κλίντον, Μπεναζίρ Μπούτο, 1995
Μπιλ Κλίντον στις συνομιλίες για το Μεσανατολικό, 1995, με τον βασιλιά της Ιορδανίας Χουσείν, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν, τον ιστορικό ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ
Μπιλ Κλίντον, Χόσνι Μουμπάρακ, 1995
1996
Τζορτζ Μπους ο νεότερος, 2001
Τζορτζ και Λώρα Μπους, 2005
Μπους, Μπαρόζο, Μέρκελ, 2007
Μπαράκ Ομπάμα, 2009
Μπαράκ Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν, 2009
2010
Ντόναλντ Τραμπ, Μάρτιος 2020

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.