Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 23 χρόνια από το τραγικό της τέλος

featured image

Υπήρξε η αγαπημένη πριγκίπισσα του βρετανικού λαού και μέχρι σήμερα καμία δεν κατάφερε να πάρει τη θέση της. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η «μελαγχολική πριγκίπισσα» των Βρετανών έφυγε με τρόπο τραγικό, στις 31 Αυγούστου το 1997. Και 23 χρόνια μετά κανείς δεν την έχει ξεχάσει.

Και πώς να γίνει αυτό; Η Νταϊάνα ήταν πάντα κοντά στον κόσμο, δεν δίσταζε να «σπάει» το αυστηρό βασιλικό Πρωτόκολλο και πάντα έδειχνε το φιλάνθρωπο πρόσωπό της. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν το… ανθρώπινο πρόσωπο του Παλατιού και μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο, προσπάθησε να ζήσει τη ζωή που δεν είχε τόσα χρόνια στο πλευρό του διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Αλλά, η Νταϊάνα, εκτός από αγαπημένη του λαού, ήταν και η αγαπημένη των ταμπλόιντς και των παπαράτσι. Η προσωπική της ζωή ανέκαθεν τους απασχολούσε και ουκ ολίγες φορές πρωταγωνίστησε σε διάφορα δημοσιεύματα. Η ερωτική της ζωή, η μάχη της με την βουλιμία και ο δυστυχισμένος γάμος της με τον Κάρολο, ελέω της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Καμίλα Πάρκερ είχαν πάντα μια θέση στις σελίδες του κίτρινου – και όχι μόνο – Τύπου.

Και αυτή η εμμονή των παπαράτσι για τη ζωή της Νταϊάνα και το ανελέητο κυνηγητό τους, έφεραν και το τραγικό τέλος της.

Το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι

Τους τελευταίους μήνες της ζωής της, η Νταϊάνα χαμογελούσε και πάλι. Στη ζωή της είχε μπει ο περιζήτητος εργένης, Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Οι δυο τους προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφή τη σχέση τους, όμως, αυτή αποκαλύφθηκε και για τους παπαράτσι ήταν κάτι σαν… λαχείο μια φωτογραφία τους.

Λίγες ημέρες πριν το τραγικό τέλος και των δύο, Νταϊάνα και Αλ Φαγιέντ έκαναν διακοπές στη γαλλική Ριβιέρα. Πριν επιστρέψουν στο Λονδίνο, αποφάσισαν να περάσουν μια νύχτα στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Ριτς, που ανήκε στον πατέρα του Ντόντι.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το ζευγάρι ξεκίνησε για μια βόλτα στο Παρίσι. Οι παπαράτσι τούς περίμεναν στην είσοδο του ξενοδοχείο και προσπάθησαν να τους αποφύγουν. Ωστόσο, εκείνοι δεν τους άφησαν στην ησυχία τους και τους κυνήγησαν.

Ξημερώματα της 31ης Αυγούστου του 1997 το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, προσέκρουσε στην 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που ο οδηγός και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ βρήκαν ακαριαίο θάνατο.


Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, καθόταν στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και τραυματίστηκε σοβαρά αλλά δεν έχασε τη ζωή της αμέσως. Φτάνοντας στο νοσοκομείο, οι παπαράτσι είχαν ήδη συγκεντρωθεί εκεί και λέγεται πως τότε εκείνη γύρισε και τους είπε: «Αφήστε με ήσυχη».

Η αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού έφυγε από τη ζωή στις 4 τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου του 1997, βυθίζοντας στο πένθος όλη τη Βρετανία.

Τα τελευταία της λόγια

Πριν έναν χρόνο, ο πυροσβέστης που έτρεξε κοντά της το βράδυ του θανατηφόρου δυστυχήματος για να την βοηθήσει, έκανε γνωστή την τελευταία φράση της Νταϊάνα, λίγο πριν αυτή πεθάνει.

O  Χαβιέρ Γκουρμελόν είχε αναφέρει στη dailystar.co.uk πως ο ίδιος έκανε τεχνητή αναπνοή στην Νταϊάνα και εκείνη ψέλλισε: «Θεέ μου, τι συνέβη;». Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν είχε πουθενά αίματα παρά μόνο μια μικρή πληγή στο δεξί ώμο, ενώ ήταν ζωντανή και όταν μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο.

Ερωτηματικά και θεωρίες συνωμοσίας

Το τραγικό τέλος της Νταϊάνα έδωσε πρόσφορο έδαφος στους συνωμοσιολόγους να αναπτύξουν τις δικές τους θεωρίες συνωμοσίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Παρόλο που το τελικό πόρισμα των γαλλικών Αρχών έλεγε πως υπεύθυνος για τη σύγκρουση ήταν ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος είχε καταναλώσει αλκοόλ και φάρμακα, πολλοί δεν πείστηκαν. Και οι θεωρίες έδωσαν και πήραν τα επόμενα χρόνια.

Κάποιοι υποστήριζαν ότι το Παλάτι ήθελε να βγάλει από τη μέση τη Νταϊάνα επειδή δεν ενέκρινε τη σχέση της με τον Φαγιέντ. Άλλοι είπαν ότι η Νταϊάνα ήταν έγκυος στο παιδί του Φαγιέντ και αυτό δεν θα μπορούσε να το αποδεχτεί ποτέ το παλάτι. Αν και αυτά τα περί εγκυμοσύνης έχουν διαψευσθεί κατηγορηματικά από τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σωρό της άτυχης πριγκίπισσας.

Και οι θεωρίες συνέχισαν. Μία άλλη ήθελε το τροχαίο να προκλήθηκε από κάποιους που είχαν προσωπικούς λογαριασμούς με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ και η Νταϊάνα ήταν παράπλευρη απώλεια.

Με την πιο ακραία θεωρία να υποστηρίζει πως ο θάνατος σκηνοθετήθηκε από την ίδια τη Νταϊάνα για να απαλλαγεί από τους παπαράτσι και τη δημοσιότητα και ζήσει κάπου αλλού τη ζωή της, όταν όλοι τη θεωρούν νεκρή. Προφανώς, στο ίδιο «νησί» που… ζουν ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Τζιμ Μόρισον!

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.