Επιφυλακτικός ο ΠΟΥ για τη χρήση πλάσματος ασθενών που ανέρρωσαν από κορονοϊό

featured image

Επιφυλάξεις σχετικά με την έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από την COVID-19 για τη θεραπεία νοσούντων εμφανίστηκε σήμερα (24/08) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος σημείωσε πως οι αποδείξεις (ότι είναι αποτελεσματική) παραμένουν «χαμηλής ποιότητας», αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έδωσαν επείγουσα έγκριση για τέτοιες θεραπείες.


Η Σουμία Σουαμινάταν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, δήλωσε πως μόνο λίγες κλινικές δοκιμές πλάσματος ασθενών που ανέρρωσαν έχουν παραγάγει αποτελέσματα, και οι αποδείξεις, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν είναι αρκετά πειστικές ώστε να εγκριθεί πέρα από τη χρήση του ως πειραματική θεραπεία. Αν και λίγες δοκιμές έχουν δείξει κάποιο όφελος, είπε, ήταν περιορισμένες και τα δεδομένα τους, μέχρι τώρα, ασαφή.

«Προς το παρόν, υπάρχουν ακόμα πολύ χαμηλής ποιότητας αποδείξεις», είπε η Σουαμινάταν σε συνέντευξη Τύπου σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και πρόσθεσε: «Άρα συστήνουμε το πλάσμα ασθενών που ανέρρωσαν να παραμείνει πειραματική θεραπεία, να συνεχίσει να αποτιμάται σε καλά σχεδιασμένες τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές».

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.