Χανιά: Πληρότητα 50% στα ξενοδοχεία

featured image

Πληρότητα που αξίζει το 50% έχουν τα ξενοδοχεία στον νομό Χανιών με τον δήμο Αποκορώνου έχει ίσως τις περισσότερες κρατήσεις από κάθε άλλο δήμο, ωστόσο το πλήγμα του κορονοϊού είναι μεγάλο.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στον δήμο Αποκόρωνα, όπως τονίζει ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αγγίζει και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά το 50%, ενώ υπάρχουν ξενοδοχεία που έχουν πληρότητα μέχρι 90%.

Ωστόσο, αυτά τα υψηλά ποσοστά, δεν μεταφράζονται σε υψηλά κέρδη, καθώς όπως αναφέρει ο Χρήστος Πενθερουδάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρητικής ξενοδοχειακής αλυσίδας Harpin Hotels, τα έξοδα φέτος είναι αυξημένα κυρίως στο κομμάτι της υγιεινής και της καθαριότητας, με  τα ξενοδοχεία να συντηρούνται πολύ δύσκολα.

«Η πληρότητα μας είναι γύρω στο 50-55% το οποίο συγκριτικά με άλλες περιοχές είναι αρκετά καλό. Κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια για τα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά. Εμείς διατηρούμε ένα ξενοδοχείο στον Καβρό και ένα στον Ασπρουλιάνο, ωστόσο φέτος έχουμε ανοίξει μόνο το ένα ξενοδοχείο. Συνεπώς, 50% πληρότητα δε σημαίνει 50% έσοδα, επειδή λειτουργούμε με προσφορές από την αρχή μέχρι και το τέλος, αυτή η πληρότητα σημαίνει 20-30% έσοδα, τα οποία είναι ουσιαστικά στη γραμμή profit loss. Είμαστε στα όρια να βγάζουμε τα έξοδα μας και πολλές φορές μπαίνουμε μέσα. Κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια να κρατήσουμε το προσωπικό και τους προμηθευτές και να είναι όλοι πληρωμένοι», υπογράμμισε ο κ. Πενθερουδάκης.

Εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΤ για την τήρηση των μέτρων στα ξενοδοχεία


Όπως αναφέρει ο κ. Πενθερουδάκης, οι πελάτες συμμορφώνονται στα μέτρα όπως και το προσωπικό. «Μάλιστα, την Τετάρτη έγινε έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΤ για τα μέτρα στο ξενοδοχείο μας αλλά και σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και από ό,τι φαίνεται η εικόνα των ξενοδοχείων στα Χανιά είναι καλή καθώς τα μέτρα τηρούνται».

Υπάρχει δυνατότητα παράτασης της τουριστικής σεζόν;

Ο κ. Πενθερουδάκης, ανέφερε ότι η τουριστική σεζόν φέτος είναι δύσκολη καθώς πολλές αγορές δεν έχουν ανοίξει καθόλου ενώ ο Σεπτέβριος έχει ελάχιστες κρατήσεις.

«Στις κρατήσεις έχει παρατηρηθεί μία κάμψη, προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε και αυτές που έχουμε ώστε να μη γίνουν ακυρώσεις. Είμαστε ανοιχτοί για να μην έχουμε τους τουρίστες σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας, να γνωρίζουν ότι αφού ανοίξαμε φέτος θα ανοίξουμε και του χρόνου. Η Σκανδιναβική αγορά δεν λειτούργησε καθόλου φέτος, όμως το ίδιο περίπου ισχύει και για τη Γερμανική που είναι η βασική μας αγορά. Φέτος για πρώτη φορά οι tour operators έχουν ανοίξει τις πωλήσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας, παροτρύνουν τον κόσμο να παραμείνει στο εσωτερικό. Συνεπώς, οι κρατήσεις είναι στο 1/3 και στο ¼ από τη συγκεκριμένη αγορά. Επιπλέον, η αγορά της Αγγλίας ήταν επίσης ένα μεγάλο πλήγμα, το οποίο δεν μπορεί να επουλωθεί, γιατί δεν είναι θέμα τιμής, είναι θέμα διάθεσης να ταξιδέψει ο κόσμος. Παράταση της τουριστικής σεζόν δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση, παρότι και ο Σεπτέμβριος είναι ο κύριος μήνας των Γερμανών, έχουμε ελάχιστες κρατήσεις» αναφέρει.

Έκκληση να μην παραταθούν τα μέτρα στον νομό Χανίων

«Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε δεν θα πρέπει να τιμωρούν τον κόσμο που θέλει να δουλέψει. Για μία δύο περιπτώσεις να μη τιμωρείται όλος ο νομός», υπογραμμίζει ο Χρήστος Πενθερουδάκης ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποκόρωνα, αναφέρει: «Αυτή η καλή εικόνα στην περιοχή, δεν ήρθε από μόνη της. Η καλή συνεργασία δήμου, περιφέρειας και ξενοδόχων που προσαρμόστηκαν στα μέτρα, μας έφεραν σε αυτό τον ικανοποιητικό βαθμό πληρότητας. Η ζημιά όμως έχει γίνει για αυτό κάνουμε θερμή παράκληση προς την κοινωνία και προς τους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους να εφαρμόζουν όλοι τα μέτρα και κάνουμε έκκληση προς τον υφυπουργό της Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Χαρδαλιά να ξανά δει την περίπτωση του νομού Χανίων, ώστε να μην γίνει παράταση των μέτρων μετά την 1η Σεπτεμβρίου».

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.