Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο… Εμείς;

featured image

Η κατάσταση κρέμεται από μια κλωστή στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο Αιγαίο, με συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Προκλήσεις σε θάλασσα και αέρα, αλλά και σε λεκτικό επίπεδο, με τον Ταγίπ Ερντογάν να ανεβάζει τους τόνους και μέλη της κυβέρνησής του να προχωρούν και σε πολεμικές απειλές.

Αν θεωρεί κάποιος ότι το θέμα με την Τουρκία πρόκειται για περίπτωση σκύλου που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει, ίσως να έχει και δίκιο. Ωστόσο, κάποιες κινήσεις των τελευταίων ωρών υποδεικνύουν ότι ο Σουλτάνος ετοιμάζεται εντατικά για κάποιο θερμό επεισόδιο, στο οποίο είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να παρασύρει την Ελλάδα.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Σκληρές εικόνες μέσα απο το “Αττικόν” – Η επίθεση και η αυτοκτονία

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από την Άγκυρα, οι τουρκικές αρχές αποφυλακίζουν με… συνοπτικές διαδικασίες πιλότους της πολεμικής αεροπορίας και στελέχη του πολεμικού ναυτικού, που είχαν βρεθεί στα μπουντρούμια κατηγορούμενοι ως υποστηρικτές του Γκιουλέν με συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα. Αλλά μπροστά στα σχέδια του Ερντογάν (και πιθανόν τον πανικό του), ποιος ασχολείται τώρα με τέτοια πράγματα;


Η αποψίλωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μετά τα γεγονότα του 2016 ήταν σαρωτική και φαίνεται πως η δεδομένη ελληνική υπεροχή σε θάλασσα και αέρα κάνει τον Τούρκο Πρόεδρο να καταφύγει σε κινήσεις απελπισίας προκειμένου να κάνει τη χώρα μας να συρθεί σε «διάλογο» υπό την υπαρκτή απειλή πολεμικής σύρραξης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – “Big Brother” και Σοφία Δανέζη – Το χρονικό μιας παραμορφωμένης τραγουδίστριας

Εμείς από την πλευρά μας τι κάνουμε;

Όπως επισημαίνουν κι επιμένουν όλοι, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες. Μάλιστα, κατά κάποιες πηγές (ανεπιβεβαίωτες), αργά το βράδυ της Κυριακής, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βρέθηκε στο Μαξίμου.

Αν θες ειρήνη να ετοιμάζεσαι για πόλεμο (Si vis pacem para bellum), λέει ένα λατινικό ρητό και οφείλουμε να το ακολουθήσουμε, αν δεν θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεως από την Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Ο Δημήτρης Πυργίδης έκλεψε την παράσταση στο BigBrother: «Γιατί διέλυσες τους Guns ‘n Roses;» (pics)

newsbreak.gr [/expander_maker]




[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.