Το superfood που προστατεύει από ιώσεις και καρκίνο

featured image

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε τις ιώσεις είναι να βάλουμε στην καθημερινότητά μας τροφές, που ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θωρακίζουν τον οργανισμό μας. Αλλά και υπερτροφές σαν τη σπιρουλίνα.

Τι ακριβώς είναι; Πρόκειται για ένα μικροφύκο με χαρακτηριστικό καταπράσινο χρώμα, ο οποίος ευδοκιμεί σε γλυκά, αλλά και σε θαλασσινά νερά.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Γιατί να την συμπεριλάβω στη διατροφή μου; Μα γιατί κρύβει τη δύναμη της φύσης και δεκάδες θρεπτικά συστατικά. Πρόκειται για ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνη και αμινοξέα υψηλής ποιότητας, με ποσοστό 55-70%, αντιοξειδωτικές ουσίες, αλλά και βιταμίνες, με κυριότερες την Β12 και την προβιταμίνη Α. Περιέχει επίσης σημαντικά λιπαρά οξέα, αλλά και μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο και σελήνιο.

spiroulina1 - Αντίγραφο


Σε τι μπορεί να με βοηθήσει; Το πολυδύναμο αυτό τρόφιμο μπορεί να επανορθώσει τις συνέπειες μιας μη ισορροπημένης διατροφής που οφείλεται είτε σε λάθος επιλογές είτε στον απαιτητικό και αγχώδη τρόπο ζωής. Τα μεγάλα αποθέματα της σπιρουλίνας σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες συμπληρώνουν με φυσικό τρόπο την ελλειμματική πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, ενώ τα υψηλά επίπεδα σιδήρου και άλλων ιχνοστοιχείων προλαμβάνουν ανεπάρκειες και αναιμία. Επίσης, παρέχει υψηλά επίπεδα ενέργειας και αντοχής, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τις επιδόσεις στην εργασία και μελέτη, ενώ βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Επιδρά, ακόμη, θετικά στη φυσιολογία των αθλητών με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους αθλητικούς χώρους, ενώ παράλληλα προλαμβάνει ιώσεις και φλεγμονές. Είναι ιδανική και για τις γυναίκες, καθώς υποστηρίζει τον οργανισμό τους κατά την εμμηνόρροια, την εγκυμοσύνη, το θηλασμό και την εμμηνόπαυση, ενώ βοηθά και τη διατήρηση της καλής κατάστασης της επιδερμίδας και των μαλλιών. Τέλος, ενδυναμώνει τον οργανισμό σε περιόδους ανάρρωσης από ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση και καταπολεμά τον υποσιτισμό και την ασιτία.

Μπορώ να την καταναλώσω ενώ κάνω δίαιτα; Όχι μόνο μπορείς, αλλά κάνει και καλό, καθώς βοηθά ενισχύοντας τον μεταβολισμό και βοηθώντας την αποτοξίνωση του οργανισμού. Η κατανάλωσή της, επίσης, πριν από κάθε γεύμα, δημιουργεί αίσθημα κορεσμού, μειώνοντας την ανάγκη λήψης μεγάλης ποσότητας τροφής. Ο συνδυασμός της με καθημερινή άσκηση και μια υγιεινή διατροφή στο σύνολό της μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

spiroulina2 - Αντίγραφο

Πώς μπορώ να την ενσωματώσω στη διατροφή μου; Μπορείς να τη βρεις σε δισκία, αλλά κυκλοφορεί και σε μορφή σκόνης στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα. Τη σκόνη μπορείς να την προσθέσεις σε smoothies και χυμούς, αλλά και στη μαγειρική, όπως στη βρώμη και τα pancakes.

Σημείωσε μόνο ότι αν έχεις θυρεοειδή απαγορεύεται η σπιρουλίνα με ιώδιο. Στην αγορά θα βρεις όμως και σπιρουλίνα χωρίς ιώδιο, που επιτρέπεται, σαν τη φυσική Spirulina Nigritas, που καλλιεργείται στις Σέρρες.

Πηγή: olivemagazine.gr

[/expander_maker]




[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.