Διάσωση 4χρονης στο Αντίρριο: Πώς ξέφυγε το κοριτσάκι από τον έλεγχο των γονιών του - Το λάθος του πατέρα

featured image

Διάσωση στο Αντίρριο: Χθες το μεσημέρι (σ.σ. Δευτέρα 25 Αυγούστου του 2020), ένας καπετάνιος είδε ένα κοριτσάκι να βρίσκεται στη μέση της θάλασσας. Το τετράχρονο κοριτσάκι που βρισκόταν πάνω σε ένα φουσκωτό εντοπίστηκε από φέρι μποτ, το οποίο εκτελεί καθημερινά, το δρομολόγιο του Ρίου – Αντίρριου. Πάντως, ο καπετάνιος είχε ενημερωθεί και από τις Λιμενικές Αρχές, πριν εντοπίσει το τετράχρονο παιδί.

Το κοριτσάκι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα και τον αέρα. Είχε ξεφύγει από τον έλεγχο των γονιών του και απείχε από τις ακτές τουλάχιστον 500 μέτρα. Στο συγκλονιστικό βίντεο που έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε τη διάσωση του κοριτσιού, καθώς το προσεγγίζει σιγα και σταθερά το φέρι μποτ και ο καπετάνιος αρπάζει το παιδί από το φουσκωτό του.

Διάσωση στο Αντίρριο: Το συγκλονιστικό βίντεο

Στην ακτή, οι γονείς του κοριτσιού αγωνιούν και μαζί τους όλοι οι υπόλοιποι λουόμενοι. Σύμφωνα με το npress.gr, το κορίτσι, λίγο πριν παρασυρθεί από τα κύματα έπαιζε στην ακτή με τον πατέρα του. Ο αέρας, όμως, άλλαξε αμέσως και τα ρεύματα παρέσυραν το μικρό αγγελούδι, μέσα από τα χέρια του μπαμπά του. Έσπευσαν αρκετοί να πιάσουν το φουσκωτό αλλά φοβόντουσαν μην αναποδογυρίσει και πνιγεί το παιδί που ήταν μέσα. Όλοι όσοι έκαναν μπάνιο μπήκαν στην θάλασσα και έτρεξαν να βοηθήσουν αλλά κανένας δεν μπορούσε να το φτάσει.

Το φουσκωτό έτρεχε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παραλία. Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά μάταια. Εν τέλει, η περιπέτεια της τετράχρονης είχε αίσιο τέλος, ενώ ψυχολόγος που έσπευσε αμέσως κοντά στους γονείς τους παρότρυνε να αφήσουν το κορίτσι στην παραλία, ώστε να μην της δημιουργθεί φοβία.


Διάσωση στο Αντίρριο: Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Καρνέση

«Ήταν παγωμένη από τον φόβο», λέει ο καπετάνιος του φέρι μποτ. «Προσέγγιζα τον λιμένα του Αντιρρίου και ειδοποιήθηκα από την Λιμενική Αρχή ότι ένα παιδί, που δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μικρό, έχει παρασυρθεί από τα ρεύματα σε μια παρακείμενη παραλία, η οποία βρίσκεται κοντά στην προβλήτα του λιμανιού» είπε ο ηρωικός καπετάνιος Γρηγόρης Καρνέσης. «Το εντόπισα, έκανα τους κατάλληλους χειρισμούς, το προσέγγισα και έκανα την περισυλλογή. Η μικρή δεν ήταν ψύχραιμη, είχε παγώσει από τον φόβο της, επειδή το ρεύμα είχε τρομερή δύναμη.

Έβαλα το πλοίο σε τέτοια θέση για να μην επηρεάσει το μικρό σωσίβιο, το τοποθέτησα με τέτοιο τρόπο το πλοίο, ωστε να μην επηρεάζεται από κυματισμό και τουμπάρει και έχουμε μετά άλλα, γιατί εάν βούλιαζε το σωσίβιο θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Και κολυμβητής να έπεφτε θα είχε προβλήματα. Το πλησιάσαμε σιγά σιγά και μπορέσαμε και το πιάσαμε το παιδί» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, η μικρούλα ήταν φοβισμένη και δεν μίλησε καθόλου, πάρα μόνο από μια κραυγή, ίσως απελπισίας, όταν είδε να την πλησιάζει το μεγάλο καράβι.

«Το παιδάκι δεν μίλησε καθόλου, είχε παγώσει. Κάτι πρέπει να κατάλαβε, γιατί όταν είδε το καράβι να την πλησιάζει, έβγαλε στριγκλιές, δεν ξέρω γιατί αλλά έβγαλε μια κραυγή. Με το που είδε το πλήρωμά μου στον καταπέλτη μπροστά και του μιλούσαν, του έκαναν γκριμάτσες και αστεία για να το χαλαρώσουν τότε το κοριτσάκι ξαναπάγωσε, ενώ ταυτόχρονα κρατούσε το σωσίβιό του. Περισσότερο από 500 μέτρα είχε απομακρυνθεί η μικρή κολυμβήτρια από την ακτή. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και προλάβαμε τα χειρότερα» ανέφερε.

Πηγή: www.enimerotiko.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.