Άνοιγμα σχολείων: Αλλαγή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς - Ποια η πιθανή ημερομηνία επιστροφής των μαθητών

featured image

Σχολική χρονιά: Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αναμένεται να αργήσει κατά μία εβδομάδα. Δηλαδή, αντί τα σχολεία να αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να ξεκινήσουν στις 14 του μηνός. Αυτό, διότι έχει σημειωθεί νέα άνοδος των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του καλοκαιριού. Έτσι, θα υπάρξουν δύο εβδομάδες έως το πρώτο κουδούνι.

Η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού. Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, αλλά ούτε και στη γυμναστική. Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού. Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς και μαθητές. Αυτό θα σχετίζεται κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα. Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

Σχολική χρονιά: Αποβολή μαθητών σε περίπτωση που δεν φορούν μάσκα

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα αποβάλλονται από το μάθημα οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα. Συγκεκριμένα η υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην ωριαία απομάκρυνσης από την τάξη θα επιβάλλεται στους μαθητές που αρνούνται να φορέσουν μάσκα στο σχολείο. Και τόνισε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική, άρα δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο κάποιος να έρθει στο σχολείο χωρίς μάσκα. Όποιος έρθει χωρίς μάσκα δεν θα μπορεί να μπαίνει στο σχολείο». Δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο μάθημα με ότι αυτό συνεπάγεται» συμπλήρωσε η υπουργός.


Η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα είχε παραδεχθεί ότι παρ’ ότι είναι προφανώς ένα μέτρο συγκεκριμένο και αυστηρό, είναι ένα μέτρο υποχρεωτικό. Η κ. Κεραμέως είπε ότι «Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα.

Σχολική χρονιά: Τι δήλωσε, η Σοφία Ζαχαράκη

«Είναι σημαντική η πλήρης επιστροφή των παιδιών στην τάξη για να επανασυνδεθούν με τη σχολική πραγματικότητα» τονίζει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. «Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια πανδημία που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και διαστάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ανακαλύπτονται ή εξετάζονται και αποτιμώνται κάθε μέρα». Έτσι, πρόσθεσε, πως το Υπουργείο Παιδείας καλείται να εφαρμόσει με φροντίδα όλα όσα εφιστώνται από τους ειδικούς.

«Όλα αυτά τα στοιχεία που συλλέγουν οι επιστήμονες, δεν είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι συλλέγουμε τα στοιχεία ή κάνουμε την αποτίμηση αυτών, είμαστε αυτοί όπως που θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που επιστήμονες αξιολογούν εκείνη τη στιγμή και μας υποδεικνύουν». Θύμισε δε ότι και την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία τα σχολεία διέκοψαν ακόμη και την λειτουργία τους, το υπουργείο ακολούθησε βήμα-βήμα όλες τις υποδείξεις, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «με ασφάλεια επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουμε τα σχολεία, να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία αλλά και να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις».

Σχολική χρονιά: Διαβεβαιώσεις από την υφυπουργό Παιδείας

Η υφυπουργός διαβεβαιώνοντας πως τίθενται όλα τα ζητήματα στην Επιτροπή τόνισε πως «είναι σημαντική η πλήρης επιστροφή των παιδιών στην τάξη για να επανασυνδεθούν με τη σχολική πραγματικότητα. Είναι μακρά η περίοδος που παρέμειναν εκτός, με εξαίρεση την περίοδο που επέστρεψαν για να επανασυνδεθούν με το σχολείο. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας.

Στα τμήματα, λοιπόν, αυτά, σε όλη την Ελλάδα, οι ειδικοί υπέδειξαν ότι πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας». Συμπλήρωσε δε πως θα υπάρχει ειδική εκπαίδευση προς όλους για την ορθή χρήση της και πως θα δοθεί συγκεκριμένος επαρκής αριθμός τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς τους οποίους και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ενός τόσο απαιτητικού εγχειρήματος. «Θα έχουμε τη μορφή εκπαίδευσης για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη μάσκα, πως την φοράμε, πως την αφαιρούμε, έτσι ώστε να μπορέσουν αυτά να γίνουν γνώση», τόνισε.

Πηγή: www.enimerotiko.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.