Συνάντηση Δούρου-Κόκκαλη με επίκεντρο τον Πειραιά ως πόλο έλξης

featured image

Τα ζητήματα της γαλάζιας ανάπτυξης, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου και του προωθητικού ρόλου που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης, στο Μικρολίμανο, στον Πειραιά.

H Ρένα Δούρου και ο Πέτρος Κόκκαλης συζήτησαν εκτενώς για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους για την ανάδειξη του Πειραιά σε κέντρο της γαλάζιας οικονομίας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Συζήτησαν επίσης για την πορεία των έργων, που μέσω αυτής της συνεργασίας, ωρίμασαν και εξασφάλισαν χρηματοδότηση είτε μέσω του ΠΕΠ Αττικής είτε μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Η Ρένα Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής στήριξε τον Πειραιά με παρεμβάσεις που αφορούν στην ανάπλαση του Μικρολίμανου, στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και μέσω της ΟΧΕ Πειραιά, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, με δράσεις διαμόρφωσης και ανάδειξης του Πειραιά σε «έξυπνο» λιμάνι καθώς και εμβληματικές δράσεις στήριξης του πολιτισμού, όπως είναι η ενίσχυση του Δημοτικού Θεάτρου.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Π. Κόκκαλης συμφώνησαν ότι για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, η ανάπτυξη πρέπει να είναι Γαλάζια. Στο πλαίσιο αυτό εκπονήθηκε, με ευθύνη του Πέτρου Κόκκαλη, η Στρατηγική Γαλάζιας Ανάπτυξης 2018-2024 της πόλης του Πειραιά, η οποία στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης ως ενός καινοτόμου, ανταγωνιστικού και ανθεκτικού κόμβου Γαλάζιας Οικονομίας, με διεθνή προσανατολισμό και εμβέλεια. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προωθήθηκε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στον Πειραιά, προϋπολογισμού 1.8 εκατομμυρίου ευρώ - ένας πρωτοπόρος σχεδιασμός σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.