Συντάξεις Μαΐου 2019: Πληρώνουν Δημόσιο, ΙΚΑ και ΝΑΤ

featured image

Από χθες τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, ξεκίνησε η καταβολή των συντάξεων του Μαΐου 2019 στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον π. ΟΑΕΕ και π. ΟΓΑ.

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, λόγω των εορτών του Πάσχα, οι συντάξεις του μηνός Μαΐου θα καταβληθούν νωρίτερα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, καταβλήθηκαν οι συντάξεις Μαΐου στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και πρώην ΟΓΑ.

Οι υπόλοιποι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Αναλυτικά τα Ταμεία που πληρώνουν σήμερα:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις συντάξεις σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019. Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019. Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.

Σήμερα πληρώνονται επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων των προνοιακών, προγραμμάτων» και λόγω Πάσχα, οι καταβολές των επιδομάτων και λοιπών παροχών θα γίνουν νωρίτερα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδικότερα, η προπληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί, ως εξής:

- Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτήν την ημερομηνία. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

- Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μηνός Μαρτίου.

- Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες.

- Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο.

- Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών επιδόματος παιδιού, για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018.

Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι η πληρωμή αυτή δεν αφορά τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο–Απρίλιο ή όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη μεγάλη τακτική πληρωμή του επιδόματος παιδιού για το 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και, όπως προβλέπεται, δηλαδή, στα τέλη Μαΐου.

Τέλος, το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί έως σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.