Βασιλειάδης: Εάν ο Τσίπρας είχε πρόβλημα με τον Ολυμπιακό, δεν θα έβαζε φίλο του Ολυμπιακού υπουργό

featured image

Για όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας μίλησε ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην εκπομπή Sportnews του Action24. Μίλησε για την αναδιάρθρωση, για τον ενδεχόμενο τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και εάν θα πάρουν οι ομάδες εισιτήρια, για το VAR & για τις σχέσεις της Κυβέρνησης με τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Ειδικότερα είπε:

Για την αναδιάρθρωση: «Την δομή των κατηγοριών την αποφάσισε πέρυσι το καλοκαίρι η ΕΠΟ με την σύμφωνη γνώμη των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου. Η τροπολογία αφορά τη νομική μορφή. Αυτή μπορεί να προκύψει όταν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και επικυρωθούν οι βαθμολογίες. Το θέμα σηκώθηκε με έναν τεχνητό τρόπο, για να ασκηθεί μία πίεση για να μην γίνει η αναδιάρθρωση. Για τις τυχόν αδικίες της αναδιάρθρωσης, θα μπορούσε να δοθεί λύση ένα υπήρχε συνεννόηση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Εμείς κάναμε μία πρόταση η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους κανόνες. Αν το ίδιο το ποδόσφαιρο δεν θελήσει να αλλάξει, δεν θα αλλάξει. Δεν έχουμε κάνει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο όπως καταγγέλλει η ΕΠΣ Ηρακλείου, για πολιτικούς λόγους. Εμείς κάναμε μία πρόταση, δεν αναγκάσαμε κανέναν να την ακολουθήσει. Δεν τους βάλαμε το μαχαίρι στον λαιμό για να πάρουν τα λεφτά. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιες ομάδες δεν θέλουν να γίνει η αναδιάρθρωση γιατί δεν θέλουν να παίζουν στη δεύτερη κατηγορία, όπως λειτουργεί τώρα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Εμείς αυτό θέλουμε να αλλάξουμε. Εάν τεθούν σοβαροί κανόνες, με δεδομένο το οικονομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει σε σοβαρούς επιχειρηματίες να μπουν στον χώρο και να επενδύσουν, τότε θα μιλάμε για μία νέα μέρα. Όμως τώρα όπως λειτουργεί το πλαίσιο, δεν τους επιτρέπει να μπουν στον χώρο. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να αλλάξει η λογική η οποία επικρατεί τώρα. Το πρωτάθλημα της Superleague δεν θα μπορεί να έχει λιγότερες από 32 αγωνιστικές. Εχει αρκετό ενδιαφέρον η πρόταση του Μηνά Λυσάνδρου για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Οι παράγοντες θα κληθούν να βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν επένδυση, που μπορεί να τους επιφέρει χρήματα και όχι σαν ευκαιρία να φτιάξουν έναν στρατό».

Για το VAR: «Το θέλουν όλοι και είμαι αισιόδοξος ότι θα το δούμε στον τελικό κυπέλλου. Εχουν γίνει ήδη οι δοκιμές. Στο σύνολο της Superleague και της Superleague 2 θέλουμε να το έχουμε από την αρχή της νέας σεζόν».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Είναι ράδιο αρβύλα αυτό που έχει ακουστεί για εισήγηση της αστυνομίας για 15.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα. Δεν έχει γίνει ακόμα καμία συζήτηση. Εάν προκριθούν στον τελικό ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα δούμε όλες τις πληροφορίες που έχει η αστυνομία, είναι ιδιαίτερα τεταμένο το κλίμα ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων, η αστυνομία έχει σταματήσει τουλάχιστον τέσσερα ραντεβού θανάτου το τελευταίο διάστημα, βλέποντας τα στοιχεία είμαι διατεθειμένος να εισηγηθώ, να πάρω και δύσκολες αποφάσεις. Δεν θα ρισκάρω να γίνει οποιοδήποτε παρατράγουδο».

Για τους ξένους διαιτητές και την ΚΕΔ: «Υπάρχει ένα άρρωστο κλίμα, με την ευθύνη και των ίδιων των Ελλήνων διαιτητών, όμως έχω την πεποίθηση πως με την έλευση του VAR θα πάμε σε μία κανονικότητα. Εχουμε δει κακές διαιτησίες από Ελληνες αλλά και ξένους διαιτητές, όμως ξέρουμε ότι δεν υπάρχει δόλος στους ξένους. Πάντοτε μιλάω για σκιές αναφορικά με τους Ελληνες διαιτητές. Δεν νομίζω ότι του χρόνου δεν θα έχουμε ξένους διαιτητές».

Για τις σχέσεις της κυβέρνησης με Μαρινάκη και Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό. Αν ο Πρωθυπουργός είχε πρόβλημα με τον Ολυμπιακό, δεν θα έβαζε φίλο του Ολυμπιακού Υπουργό αθλητισμού. Αν ο κ. Μαρινάκης θέλει να περάσει για δικούς του λόγους την αντιπαράθεση που έχει με την κυβέρνηση στο οπαδικό σκέλος, γιατί έτσι αγγίζει ευαίσθητες χορδές, εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Ο Ολυμπιακός τι ζητούσε τα προηγούμενα χρόνια; Δεν ζητούσε ξένη ΚΕΔ, δεν ζητούσε ξένους διαιτητές στα ντέρμπι; Που ακριβώς αδικήθηκε ή δεν εισακούστηκε ο Ολυμπιακός; Εγώ δεν χάρισα κάστανα σε κανέναν και γι αυτό με βρίζουν όλοι. Αυτή την πολιτική είχα. Δεν μπορείς να κατηγορείς μία Κυβέρνηση εάν δεν μπορείς να βάλεις γκολ».

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.