Στο «μικροσκόπιο» των βελγικών Αρχών η Άντερλεχτ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

featured image

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Βέλγιο οι Αρχές βάζουν στο στόχαστρο το ποδόσφαιρο για παρανομίες των συλλόγων σε θέματα μεταγραφών που σχετίζονται, με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε συνεργασία με ατζέντηδες. Από το πρωί της Τετάρτης (24/04), λοιπόν, η Αστυνομία έχει εισβάλλει με ένταλμα στο προπονητικό κέντρο της Άντερλεχτ και ερευνά τα αρχεία, ψάχνοντας στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με το ποδόσφαιρο της χώρας.

Οι «μοβ» επιβεβαίωσαν ότι η Αστυνομία πράγματι διεξάγει έρευνες στον σύλλογο, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα βελγικά ΜΜΕ, δεν ερευνώνται οι κινήσεις του νυν ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ομάδας, αλλά της διοίκησης Ρότζερ Βάντεν Στοκ και των ενεργειών του πρώην αθλητικού διευθυντή, Χέρμαν Βαν Χόλσμπεεκ. Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι γνωστό ότι έκανε δουλειές με τον περίφημο ατζέντη Μότζι Μπαγιάτ, ο οποίος πρόσφατα επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών για συμμετοχή του σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι έρευνες επικεντρώνονται στη μεταγραφή του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς από την Αντερλεχτ στη Νιούκαστλ το καλοκαίρι του 2015, σε ένα deal από το οποίο στα ταμεία των «μοβ» μπήκαν 18,5 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, ερευνάται ο ρόλος του μεγαλοατζέντη, Πίνι Ζάχαβι, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις βελγικές Αρχές.

Έρευνες διεξάγονται και σε σπίτια και γραφεία εταιριών στο Βέλγιο, ενώ η Αστυνομία μπήκε και στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Βελγίου από την οποία κατασχέθηκαν μεταγραφικά έγγραφα.

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.