Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας δεν πιστεύει στη μεσαία τάξη και στην επιχειρηματικότητα

featured image

«Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στη μεσαία τάξη και στην επιχειρηματικότητα», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ TV στα Γιάννενα.

«Αντί να είναι μπροστά και να διεκδικεί χώρο για τα μεσαία στρώματα και τους επιχειρηματίες, ο τρόπος που πολιτεύεται δείχνει έναν φοβισμένο αριστερό που αποφασίζει να παραχωρήσει και κάποια πράγματα στην ελεύθερη οικονομία», συμπλήρωσε.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη «υπαλληλοποίηση» της μεσαίας τάξης που καταστρέφει «το μαγαζί της γειτονιάς» προς όφελος, τελικά, των πολυεθνικών και τόνισε την ανάγκη για μία οικονομία της μεσαίας τάξης λόγω της ποικιλομορφίας και των πολλών διαφορετικών πραγμάτων που έχουμε να αναδείξουμε: κρασιά και αγροτικά προϊόντα, κτηνοτροφία, ένα υπέροχο τουριστικό προϊόν και καλά πανεπιστήμια.

Επισήμανε ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές και να καταργηθεί το κομματικό κράτος και οι σπατάλες του, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χιλιάδες στελέχη της ΝΔ περιμένουν, όπως είπε, να εφορμήσουν στο κράτος και να λάβουν θέσεις διευθυντών. «Η οικονομία θα καθορίσει τελικά την ψήφο του Έλληνα πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο κ. Τσίπρας τζογάρει με τις εκλογές» και, παράλληλα, επέκρινε τη συνεχή επίκληση των εκλογών από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ψηφίζει με σοβαρότητα κάθε τέσσερα χρόνια, είπε και χαρακτήρισε ως πηγή πολλών δεινών τις πρόωρες εκλογές, αναφέροντας ενδεικτικά δύο: «Το ένα είναι ότι αναβάλλονται μικρά ή μεγάλα επενδυτικά σχέδια και το άλλο είναι ότι οι πρόωρες εκλογές και ο φόβος τους, είναι πηγή διαφθοράς».

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του που το Ποτάμι «είναι στο ραντάρ των νέων πολιτών» τονίζοντας ότι δεν είναι καλό παράδειγμα σε μία κοινωνία εάν τα παιδιά ακολουθούν τις πολιτικές επιλογές των γονιών. Και συμπλήρωσε: «Ο καθένας να κάνει την δική του ανάλυση για τα πράγματα. Να μην υπακούει ούτε στον αέρα που φυσάει, ούτε στο ρεύμα, ούτε στις οικογενειακές παραδόσεις».

Τέλος κάνοντας απολογισμό της πενταετούς πορείας του Ποταμιού, αναφέρθηκε στη συμβολή του στα ζητήματα δικαιωμάτων, δημοσίου, προμηθειών, αλλά και στα εθνικά θέματα και τόνισε ότι το Κίνημα διαφοροποιείται απέναντι στην ψηφοθηρία: «Η πρώτη, η μοναδική σκέψη μας είναι αν αυτό είναι σωστό και συμφέρον για την πατρίδα και όχι αν δίνει και ψήφους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.