Μειώνεται η ζήτηση πετρελαίου σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ

featured image

Πτωτικά αναθεώρησε ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2019. Αυτό συνέβη λόγω των επιβραδυνόμενων οικονομιών και των εκτιμήσεων για ταχύτερη αύξηση της προσφοράς από ανταγωνιστές.

Στη μηνιαία έκθεσή του, ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε επίσης ότι η ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα μειωθεί στα 30,59 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δηλαδή κατά 240.000 βαρέλια την ημέρα λιγότερα, σε σχέση με την πρόβλεψη του περασμένου μήνα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί, μια συμμαχία γνωστή ως OPEC+, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Ιανουαρίου, προκειμένου να αποτραπεί η συσσώρευση της πλεονάζουσας παραγωγής. Το μερίδιο του ΟΠΕΚ σε αυτήν τη μείωση ανέρχεται στα 800.000 βαρέλια την ημέρα.

Στην έκθεση του, ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι η παραγωγή του μειώθηκε κατά 797.000 βαρέλια την ημέρα σε μηνιαία βάση στα 30,806 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις για μείωση της παραγωγής ανέρχεται στο 86%, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.