Ντροπή στο MasterChef - Ο Ζαχίρ δεν μπορούσε να διαβάσει την συνταγή κι ο εξώστης ειρωνευόταν και κορόιδευε (pics & vid)

featured imageΟ Ζαχίρ από το Αφγανιστάν αντιμετώπισε δυσκολίες με την ανάγνωση της συνταγής, όμως μερικοί συμπαίκτες του έκριναν ότι αυτό «είναι δικό του πρόβλημα» κι άρχισαν τις ειρωνείες και τα γέλια. Από μία αμέλεια της παραγωγής σημαδεύτηκε η χθεσινοβραδινή διαδικασία αποχώρησης από την κουζίνα του MasterChef, με τον Ζαχίρ, τον διαγωνιζόμενο από το Αφγανιστάν που κέρδισε από την πρώτη στιγμή τις προτιμήσεις μεγάλης μερίδας των τηλεθεατών του ριάλιτι μαγειρικής.
[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Πιο συγκεκριμένα, ο Ζαχίρ, ο οποίος μπορεί να μιλήσει και να καταλάβει την γλώσσα μας αλλά δυσκολεύεται στην ανάγνωση, αδυνατούσε να καταλάβει πλήρως της συνταγή που του είχε δοθεί από τους κριτές, με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία να εμφανίζεται μπερδεμένος και να καθυστερεί να ετοιμάσει τις παρασκευές του. Αντί, όμως, οι συμπαίκτες του από τον εξώστη να του δώσουν την βοήθεια που χρειαζόταν σχετικά με τα υλικά και την ονομασία τους, μερικοί εξ αυτών έκριναν σκόπιμο να κατηγορήσουν τον Ζαχίρ επειδή δεν ξέρει να διαβάζει ελληνικά, ενώ μερικοί άλλοι άρχισαν να τον κοροϊδεύουν όταν έκανε κάποιο λάθος στην εκφορά των υλικών.
Μάλιστα, ο Σταμάτης ακούγεται σε κάποιο σημείο να φωνάζει ότι «είναι πρόβλημά του που δεν μπορεί να καταλάβει την συνταγή», ενώ φωτεινή εξαίρεση ήταν η Ιωάννα και μερικοί ακόμη διαγωνιζόμενοι, όπως ο Σταμάτης, που μάταια προσπαθούσαν να εξηγήσουν σε όσους είχαν το ενοχλητικό ειρωνικό ύφος, ότι ο Ζαχίρ είναι λογικό να αντιμετωπίζει προβλήματα με την γλώσσα κι ότι θα έπρεπε αντί να τον κοροϊδεύουν, να τον βοηθήσουν. Βέβαια, μερίδιο ευθύνης φέρει και η παραγωγή του διαγωνισμού μαγειρικής, καθώς θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει ώστε οι συνταγές που απευθύνονται σε διαγωνιζόμενους που δεν έχουν ως μητρική γλώσσα ή δεν έχουν διδαχθεί ποτέ τα ελληνικά, να μπορούν να γίνουν κατανοητές από όλους χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Εγκλήματα στην Ελλάδα! 5 δολοφόνοι που δεν πιάστηκαν ποτέ…

[/expander_maker]


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.