Ο Χαβιέ Μπαρδέμ «έσφαξε» με το γάντι τον Τραμπ στα Όσκαρ

featured image

Τα φετινά Όσκαρ δόθηκαν σε ταινίες των οποίων οι ιστορίες εστιάζουν σε φυλετικές και πολιτιστικές πλευρές. Από τη σκηνή στη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου πέρασαν  κάποια στιγμή ο γεννημένος στην Ισπανία ηθοποιός, Χαβιέ Μπαρδέμ, αλλά και η αφροαμερικανή Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια, Άντζελα Μπάσετ.

Μάλιστα, ο Μπαρδέμ επέκρινε έμμεσα από τη σκηνή της 91ης τελετής απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094622034-0"); });

«Δεν υπάρχουν σύνορα ή τείχη που να μπορούν να περιορίσουν την εφευρετικότητα και το ταλέντο», είπε στο κοινό μιλώντας στη μητρική του γλώσσα. «Σε οποιαδήποτε περιοχή οποιασδήποτε χώρας οποιασδήποτε ηπείρου, υπάρχουν πάντα σπουδαίες ιστορίες που μας συγκινούν. Και απόψε γιορτάζουμε την αριστεία και τη σημασία των πολιτισμών και των γλωσσών διαφόρων χωρών», πρόσθεσε.

Ο Μπαρδέμ παρουσίασε το βραβείο για την καλύτερη ξένη ταινία (μαζί με την Μπάσετ), όταν έκανε αυτές τις παρατηρήσεις του. Ήταν η δεύτερη φορά που φάνηκε να διατυπώνεται υπονοούμενο εναντίον του Τραμπ, μετά τον εναρκτήριο μονόλογο, ο οποίος περιελάμβανε μία άλλη αναφορά στο τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού από την κωμικό Μάγια Ρούντολφ.

«Ακριβώς μια γρήγορη ενημέρωση για όλους σε περίπτωση που είστε μπερδεμένοι» δήλωσε η Ρούντολφ. «Δεν υπάρχει κανένας οικοδεσπότης απόψε... Δεν θα υπάρξει δημοφιλής κατηγορία ταινιών - και το Μεξικό δεν πληρώνει για το τείχος», τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και υποστήριζε ότι οι Μεξικανοί και όχι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι, θα το πληρώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.