Πρακτικός οδηγός για την επιλογή του σωστού προγράμματος υγείας

featured image

Το πολυτιμότερο αγαθό όλων, είναι κατά κοινή ομολογία η υγεία μας. Είναι ενδιαφέρον λοιπόν πόσο σύνηθες είναι να μην φροντίζουμε να έχουμε πλήρη κάλυψη σε αυτόν τον τομέα ή να αναγκαζόμαστε να αναζητούμε λύσεις αφού έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Αντικειμενικά, η λαϊκή σοφία μπορεί να συνοψίσει την καλύτερη στρατηγική για τον καθένα μας στο κομμάτι της υγείας: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094592273-0"); });

Με στόχο λοιπόν να διασφαλίσουμε έγκαιρα την προστασία της υγείας μας, παρακάτω παραθέτουμε ένα συνοπτικό οδηγό με 4 σημεία που είναι σκόπιμο να έχει υπόψη του όποιος ενδιαφέρεται να συμπληρώσει τις καλύψεις που του παρέχονται από το δημόσιο φορέα υγείας του με ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης:

Διαγνωστικές εξετάσεις και check-up

Ένα πακέτο διαγνωστικών εξετάσεων (τόσο τακτικών, όσο και έκτακτων) είναι ένα βασικό στοιχείο των προγραμμάτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τα check-up λειτουργούν προληπτικά και επιτρέπουν να εντοπίσουμε εγκαίρως ή ακόμα και να προλάβουμε ζητήματα υγείας, βοηθώντας μας να αποφύγουμε ακόμα και νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Για συγκεκριμένες κοινωνικές/ ηλικιακές ομάδες (π.χ. παιδιά, άτομα 3ης ηλικίας) το κόστος των εξετάσεων μπορεί να είναι δυσβάστακτο, κατά συνέπεια τόσο η ευκολία, όσο και το οικονομικό όφελος που προσφέρει ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας συχνά αποτελούν μεγάλη ανακούφιση.

Επιπλέον παροχές

Τα προγράμματα υγείας ιδιωτικών φορέων, με σκοπό να είναι ακόμα πιο ελκυστικά, φροντίζουν να εμπλουτίζουν τις παροχές τους, σε συνεργασία με συμβεβλημένα νοσοκομεία ή διαγνωστικά κέντρα. Ρωτήστε τι πρόσθετες παροχές δικαιούστε, κυρίως ποιες είναι επιπλέον των παροχών που θα μπορούσατε να έχετε από το δημόσιο φορέα υγείας σας.

Συγκεκριμένο ζήτημα υγείας: καλύπτομαι;

Κάποιες εξετάσεις, όντας εξειδικευμένες, ενδέχεται να χρεώνονται επιπλέον ή να απαιτούν τη συνδρομή γιατρού. Φροντίστε να λάβετε συγκεκριμένες απαντήσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τα προσωπικά θέματα υγείας που αντιμετωπίζετε, πριν δεσμευτείτε.

Νοσοκομειακή κάλυψη

Πέρα από τα προγράμματα πρόληψης υγείας και διαγνωστικών εξετάσεων, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά και στην περίπτωση ανάγκης νοσοκομειακής περίθαλψης, είτε ανεξάρτητα είτε συμπληρωματικά με ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου υγείας. Πλέον, υπάρχουν προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα ώστε να υποστηρίξουν οικονομικά τον ασθενή σε περίπτωση νοσηλείας, προσφέροντας κάλυψη δαπανών χειρουργικής επέμβασης, παραμονής στο νοσοκομείο, αλλά και ημερήσιας αποζημίωσης.

Μια σε βάθος έρευνα των χαρακτηριστικών των προσφερόμενων προγραμμάτων, θα ωφελήσει κάθε ενδιαφερόμενο στην επιλογή του πιο κατάλληλου για τις προσωπικές και οικογενειακές του ανάγκες, είτε αυτό αφορά πρόληψη, είτε αφορά νοσοκομειακή κάλυψη, καθώς πλέον υφίστανται πολλά προγράμματα που προσφέρουν ποικιλία παροχών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προγράμματα «Full Πρόληψη» και «Φροντίδα Νοσηλείας» της Εθνικής Ασφαλιστικής, που διατίθενται σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή στα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας από πιστοποιημένα στελέχη της.

Το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας «Full Πρόληψη» διατίθεται σε 2 πακέτα και προσφέρει δωρεάν ετήσιο check up και α) διαγνωστικές εξετάσεις αξίας μέχρι 2.000 ευρώ το χρόνο, με μηνιαίο κόστος 12,21 ευρώ, ή εναλλακτικά β) διαγνωστικές εξετάσεις αξίας μέχρι 700 ευρώ το χρόνο, με μηνιαίο κόστος 10,75 ευρώ.

Με το πρόγραμμα επιδότησης υγείας «Φροντίδα Νοσηλείας» παρέχεται επίδομα νοσηλείας και χειρουργικό επίδομα, ακόμη και παροχή δεύτερης ιατρικής γνωμάτευσης από κορυφαία ιατρικά κέντρα του εξωτερικού, με κόστος - για ενήλικες - 188 ευρώ το χρόνο.

Για τη μέγιστη δυνατή ασφάλιση και προστασία της υγείας μας, καλό είναι να φροντίσουμε από πριν, επιλέγοντας το καταλληλότερο πρόγραμμα για εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα «Full Πρόληψη» και «Φροντίδα Νοσηλείας» στο nbg.gr.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.