Πρώτη εβδομάδα μόδας στο Παρίσι χωρίς τον Καρλ Λάγκερφελντ

featured image

Η νέα βρετανική φίρμα Rokh άνοιξε τον μαραθώνιο των 76 ντεφιλέ της εβδομάδας του γυναικείου pret-a-porter στο Παρίσι που θα κορυφωθεί με το πρώτο ντεφιλέ της Chanel χωρίς τον Καρλ Λάγκερφελντ στις 5 Μαρτίου, την ημέρα της λήξης της.

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο, το Παρίσι κλείνει τον χορό των εβδομάδων μόδας, πιστό στη φήμη του ως τόπος υποδοχής σχεδιαστών από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν τις κολεξιόν τους μαζί με τους ιστορικούς γαλλικούς οίκους.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094622034-0"); });

Ο σχεδιαστής του Rokh, ο Κορεάτης Rok Hwang, νεοαφιχθείς στο επίσημο πρόγραμμα των ντεφιλέ, παρουσίασε χθες στην Πόλη του Φωτός την κολεξιόν «Teenage Nightmare» (Εφηβικός εφιάλτης) την οποία εμπνεύστηκε από αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων στο "Οστεν του Τέξας και από ταινίες του Σπίλμπεργκ.

Βαμβακερές ή δερμάτινες μακριές καμπαρντίνες, παλτό montgomery στην εκδοχή της φίρμας Rokh συνδυάζονται με φορέματα, πουλόβερ ζιβάγκο ή καλσόν με μοτίβα λουλουδιών, με λαχούρια, πινελιές μπλε ιλεκτρίκ, κίτρινες και λιλά έρχονται να ζωηρέψουν το γκρίζο και το μπεζ των παλτό. Οι τσάντες είναι διαφανείς, όπως και οι ομπρέλες και τα mules, τα τσαντάκια δερμάτινα.

Διπλωματούχος του Κολεγίου Central Saint Martins του Λονδίνου, ο Ροκ Χουάνγκ βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο της επιτροπής LVMH 2018. Έχει εργαστεί στον οίκο Celine με την βρετανίδα σχεδιάστρια Phoebe Philo, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία του διάσημου οίκου προτείνοντας κομψά και μίνιμαλ κομμάτια. Πολλοί θαυμαστές της βρετανίδας σχεδιάστριας λυπούνται που έχει εκλείψει αυτό το ύφος στις δημιουργίες της Celine μετά την άφιξη του διαδόχου της, του Γάλλου Εντί Σλιμάν.

Chanel χωρίς Λάγκερφελντ

Η Phoebe Philo αναφέρεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης που ειδικεύονται στον χώρο της μόδας ως πιθανή διάδοχος στη Chanel του Καρλ Λάγκερφελντ που πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου. Επί του παρόντος την θέση αυτή κατέχει η Βιρζινί Βιάρ, η επί χρόνια στενότερη συνεργάτης του σχεδιαστή-τσάρου.

Η τελευταία κολεξιόν που σχεδίασε ο Λάγκερφελντ για τη Chanel, της οποίας ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής επί 36 χρόνια, θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα της Fashion week και θα είναι ένας φόρος τιμής στον τελευταίο των γιγάντων της υψηλής ραπτικής.

Σύμφωνα με την επιθυμία του σχεδιαστή, μια τελετή αποτέφρωσης σε «πολύ στενό κύκλο» έγινε την Παρασκευή.

Στη μνήμη του, τέσσερις δημιουργίες του για τους οίκους Chloe και Chanel, που μαρτυρούν την προτίμησή του για τον 18ο αιώνα, στην art-deco και στο στιλ Memphis, των οποίων ήταν μεγάλος συλλέκτης, παρουσιάζονται σε προσωρινή έκθεση στις συλλογές του Μουσείου Διακοσμητικών Τεχνών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το ντεφιλέ της 5ης Μαρτίου θα σηματοδοτήσει την άφιξη στα ηνία του οίκου της Βιρζινί Βιάρ. Ο Καρλ Λάγκερφελντ την παρουσίαζε ως «το δεξί του χέρι και το αριστερό του ταυτόχρονα». Εκείνη είχε δηλώσει στο AFP το 2015 ότι «συμπληρώνει» τον σχεδιαστή: «Τον καταλαβαίνω καλά, καταφέρνω να εξιδανικεύω αυτό που θέλει να κάνει, κατάλαβα πού θέλει να φθάσει τη Chanel».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.