22χρονος βγάζει 200 selfie την ημέρα το πρόσωπο του και πάσχει από σελφίτιδα

featured image

Μία πρόσφατη επιστημονική μελέτη, αναγνωρίζει ως απολύτως υπαρκτή την εμμονή με τις φωτογραφίες τύπου σέλφι.

Οι ερευνητές οι οποίοι μελέτησαν τον εθισμό στις αυτο-φωτογραφίες, έδωσαν στην εμμονή αυτή και την αναμενόμενη ονομασία: σελφίτιδα.

Με βάση τους ψυχολόγους του πανεπιστημίου Trent στο Νότιγχαμ και της σχολής Thiagarajar στην Ινδία, οποιοσδήποτε βγάζει περισσότερες από 6 σέλφι την ημέρα, είναι «υποψήφιος εθισμένος».

«Τραβάω 200 σέλφι την ημέρα»

Ο Junaid Ahmed έχει 50.000 ακολούθους στο Instagram και παραδέχεται ότι είναι εθισμένος στις σέλφι.

View this post on Instagram

Chilled Sundays 😇 p.s I don’t know what I’m looking at

A post shared by Junaid Ahmed (@junaidahmedx) on Feb 18, 2018 at 8:48am PST

Ο 22χρονος υπολογίζει πως, σε καθημερινή βάση, φωτογραφίζει, κατά μέσο όρο, 200 φορες το πρόσωπό του και προσέχει ακόμα και την ώρα που θα αναρτήσει μία φωτογραφία του, ώστε να συγκεντρώσει τα περισσότερα likes.

«Με το που αναρτώ μία φωτογραφία, παίρνω περίπου 100 likes μέσα στο πρώτο λεπτό και το λατρεύω. Το κινητό μου “τρελαίνεται” – είναι υπέροχο.

View this post on Instagram

Don't watch me, watch yourself 😘

A post shared by Junaid Ahmed (@junaidahmedx) on Sep 16, 2017 at 5:03am PDT

Ο νέος από το Έσεξ ομολογεί πως η μανία του με τις σέλφι προκαλεί τριβές με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Καμιά φορά διαμαρτύρονται – “Δεν μπορείς να φας ένα γεύμα χωρίς να βγάλεις φωτογραφία;”, αναρωτιούνται και εγώ τους απαντώ ότι δεν φτιαχνόμουν τρεις ώρες για το τίποτα. Γιατί να μη βγάλω μια φωτογραφία;».

View this post on Instagram

Let’s get fucked up 💃🏻🥂

A post shared by Junaid Ahmed (@junaidahmedx) on Jan 27, 2018 at 1:14pm PST

Τα αρνητικά σχόλια, που συχνά γράφονται από αγνώστους δίπλα στις φωτογραφίες του δεν τον επηρεάζουν πλέον, ωστόσο παραδέχεται πως έχει κάνει «πολλή δουλειά» στο πρόσωπό του λόγω της πίεσης που νιώθει ώστε να φαίνεται όμορφος.

Οι επεμβάσεις και οι θυσίες για τις τέλειες σέλφι

«Παλιότερα δεν ήμουν έτσι. Έδειχνα πιο φυσικός. Όμως με αυτή την εμμονή με τα social media θέλησα να “αναβαθμίσω” τον εαυτό μου».

Λεύκανση δοντιών, μπότοξ κάτω από τα μάτια και στο κούτελο, τατουάζ φρυδιών και εμφυτεύματα στο πιγούνι, είναι μόνο κάποιες από τις «βελτιώσεις» που έκανε ο Junaid.

Ο Junaid αντιλαμβάνεται πως τα social media έχουν συχνά αρνητικό αντίκτυπο και συμβουεύει όσους επηρεάζονται να κάνουν σωστή χρήση των μέσων αυτών.

Μέτρα για την υπερβολική χρήση των social media

Η Βασιλική Ακαδημία Δημόσιας Υγείας (RSPH) στη Βρετανία, ζητά τώρα από την κυβέρνηση να εισαγάγει προειδοποιήσεις στις εφαρμογές των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, που θα ενημερώνουν τους χρήστες όταν ξεπερνούν κάποιο χρονικό όριο.

Ωστόσο οι συνέπειες από την χρήση δεν είναι αποκλειστικά αρνητικές. «Εφτά στους δέκα έφηβους δηλώνουν ότι βρήκαν υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές τους, μέσω του διαδικτύου», δηλώνει η Επικεφαλής της RSPH, Shirley Cramer.

«Αλλά γνωρίζουμε επίσης πως η κατάθλιψη και το άγχος, επίσης τροφοδοτούνται από αυτά τα δίκτυα».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.