Μεγάλη υποχώρηση για τις αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων

featured image

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016 υποχώρησε σήμερα η απόδοση των γαλλικών 10ετών κρατικών ομολόγων, καθώς αμβλύνονται οι συνέπειες από τις διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων».

Οι αποδόσεις των ομολόγων άλλων χωρών της Ευρωζώνης με υψηλό αξιόχρεο ήταν σταθερές, ενώ οι αποδόσεις των τίτλων της Νότιας Ευρώπης μειώθηκαν σημαντικά, λόγω της καταιγιστικής ζήτησης που εκδηλώθηκε για την έκδοση ισπανικού κοινοπρακτικού 15ετούς ομολόγου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Έρευνα έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των Γάλλων καταναλωτών εκτινάχθηκε τον Φεβρουάριο στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν οι διαμαρτυρίες, καθώς οι φόβοι για την ανεργία υποχώρησαν, ενισχύοντας τον δείκτη υπεύθυνων αγορών την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, η στήριξη για το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» αποδυναμώνεται και η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ανέκαμψε σε επίπεδα πριν από το ξέσπασμα των διαμαρτυριών στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων μειώθηκε στο 0,506%, σχεδόν κατά 2 μονάδες βάσης. Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία πούλησε 30ετή ομόλογα, αξίας 7 δισ. ευρώ, με τη ζήτηση να είναι πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερη από το ποσό αυτό.

Τα ομόλογα των χωρών της Νότιας Ευρώπης έκαναν ράλι, καθώς υπήρξε καταιγιστική ζήτηση για την πώληση ισπανικού 15ετούς ομολόγου, με τη ζήτηση να υπερβαίνει τα 43 δισ. ευρώ στα μέσα του πρωινού, σύμφωνα με το International Financing Review και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς τίτλου μειώθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,13%, που είναι χαμηλό επίπεδο 28 μηνών, ενώ για τους αντίστοιχους ιταλικούς και πορτογαλικούς τίτλους οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 3-5 μονάδες βάσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.