Η κίνηση της Κομισιόν που δοκιμάζει κολοσσούς όπως η PayPal και η Google

featured image

Την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος στιγμιαίων πληρωμών, που εγκαινίασε πέρυσι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξετάζει μέσω της υιοθέτησης νέων κανόνων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κίνηση η οποία φαίνεται να θέτει σε δοκιμασία τις εταιρίες καρτών και τους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η PayPal, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου.

Το σύστημα TIPS -Target Instant Payment Settlement, Διακανονισμός Στιγμιαίων Πληρωμών μέσω Target- της ΕΚΤ θα επιτρέπει σε πολίτες και εταιρίες στην Ευρώπη να μεταφέρουν ο ένας στον άλλο ευρώ μέσα σε δευτερόλεπτα και ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας της τοπικής τους τράπεζας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι αποτελεί δοκιμασία για αμερικανικές εταιρίες όπως η PayPal, η Google, η Facebook και η Amazon, και τις κινεζικές Alibaba και Tencent που σήμερα κυριαρχούν σε τέτοιου είδους υπηρεσίες στην Ευρώπη.

Αλλά, καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες μέχρι στιγμής εντάσσονται στο σύστημα με αργούς ρυθμούς, η Κομισιόν εξετάζει πιθανά μέτρα για να διευκολύνει τη χρήση του.

«Εξετάζουμε κατά πόσο θα χρειαστεί μια ισχυρότερη ρυθμιστική ώθηση για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, σε συνέδριο στις Βρυξέλλες και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αμερικανικές εταιρίες Visa και Mastercard κυριαρχούν σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά πληρωμών μέσω κάρτας.

«Σε μερικά χρόνια, θέλουμε η Ευρώπη να ορίσει νέα παγκόσμια πρότυπα για την τεχνολογία πληρωμών», συμπλήρωσε σχετικά ο Ντομπρόβσικς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.