Ο πρώτος έγκυος άντρας της Βρετανίας γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι

featured image

Ο Χάιντεν Κρος γεννήθηκε γυναίκα και νομικά ήταν άντρας, όταν αποφάσισε να σταματήσει τη θεραπεία ορμονών έπειτα από την εγχείριση αλλαγής φύλου, ώστε να μπορέσει να μείνει έγκυος με δείγμα σπέρματος ενός δωρητή τον οποίον είχε βρει μέσω Facebook.

Ο πρώην εργαζόμενος των σουπέρμαρκετ Asdaέγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον πλανήτη και προκάλεσε πολυάριθμα ηθικά διλήμματα, μόλις ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη του τον Ιανουάριο.

Προχθές το βράδυ, η οικογένειά του επιβεβαίωσε πως γέννησε ένα κοριτσάκι και είναι και οι δυο καλά στην υγεία τους. Ο Χέιντεν είναι ο πρώτος τρανσέξουαλ άντρας ο οποίος γέννησε στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Χάιντεν Κρος γεννήθηκε γυναίκα και νομικά ήταν άντρας, όταν αποφάσισε να σταματήσει τη θεραπεία ορμονών μετά την εγχείριση αλλαγής φύλου, για να μπορέσει να μείνει έγκυος με δείγμα σπέρματος ενός δωρητή που είχε βρει μέσω Facebook.

Το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, που αναφέρει τον Χέιντεν ως μητέρα του παιδιού.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Η κόρη του, Τρίνιτι-Λέι, γεννήθηκε στο μαιευτήριο του Βασιλικού Νοσοκομείου Gloucestershire.

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης του τον Ιανουάριο προκάλεσε αντιδράσεις και πολλά ηθικά διλήμματα. Προχθές το βράδυ, οι γονείς του ανακοίνωσαν τη γέννηση της κόρης του.

Είχε ξεκινήσει θεραπεία με ορμόνες πριν από 3 χρόνια για να ολοκληρώσει την αλλαγή φύλου, αλλά την σταμάτησε το Σεπτέμβριο για να μπορέσει να μείνει έγκυος.

Τώρα, ο Χέιντεν σχεδιάζει να ολοκληρώσει την αλλαγή φύλου και το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσει τις ωοθήκες του.

Η ταυτότητα του δωρητή σπέρματος, δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ο πρώτος έγκυος άντρας ήταν ο Τόμας Μπίτι από τις ΗΠΑ το 2007, που είχε γεννηθεί και αυτός γυναίκα. Έκανε 3 παιδιά, χρησιμοποιώντας δωρητή σπέρματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.