Αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας ζητά το Ουράνιο Τόξο

featured image

Ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα Ουράνιο Τόξο, Παύλος Βοσκόπουλος, σχολίασε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων το ρεπορτάζ του BBC, που έκανε λόγο για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μέσω του Ράδιο Θεσσαλονίκη ο ιδρυτής του Ουράνιου Τόξου, «ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας», ενώ εξέφρασε την απορία του «πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ανέφερε: «Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄ αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο - τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις».

«Βεβαίως ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας» σημείωσε στη συνέχεια, για να προσθέσει ότι αυτό είναι δείγμα δημοκρατίας σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα.

«Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μη δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της;», διερωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας η απάντηση ήταν θετική. «Είναι η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Μιλάμε για σύγχρονες μορφές γλωσσικής έκφρασης», είπε.

Πρόσθεσε επίσης πως αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, «όπως βέβαια, οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.