Αραχωβίτης για αγρότες: Μόνο μέσα από διάλογο η επίλυση των ζητημάτων

featured image

Εκ νέου πρόσκληση για συνάντηση και διάλογο απηύθυνε προς τους αγρότες των μπλόκων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών από την Κρήτη.

Ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε ότι ο διάλογος φέρνει αποτελέσματα αλλά «χρειάζεται να υπάρχει κατανόηση από όλες τις πλευρές» και υπογράμμισε πως «μπορεί να μην ικανοποιηθούν όλα τα ζητήματα», όμως, θα υπάρξουν αποτελέσματα, όπως είπε. Πρόσθεσε ότι μέσα από σύσκεψη και διάλογο θα μπορούσε να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να επιλυθεί μια σειρά ζητημάτων τα οποία απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα για συζήτηση με τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι περιμένει από αυτούς να ορίσουν το ραντεβού. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους διαλόγους και, βεβαίως, αυτό θα το δούμε και θα το εκτιμήσουμε με βάση την επικοινωνία που θα έχουμε και με τους αγρότες των μπλόκων», δήλωσε σχετικά.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους συνεταιρισμών από την Κρήτη, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλεί το έντομο Tuta Absoluta, στη θερμοκηπιακή ντομάτα, το ζήτημα της μείωσης του κόστους παραγωγής καθώς και θέματα που αφορούν όλο τον αγροτικό κόσμο της χώρας, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό κ.ά.

«Είδαμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι μπορεί να γίνει στην πορεία και ποια θα μπορούσε να είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης», είπε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός, προσθέτοντας τα εξής: «Νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος που λύνονται τα ζητήματα. Ο διάλογος πάντα έχει κάτι να φέρει, παρόλο που μπορεί να συμφωνούμε ή να μη συμφωνούμε απόλυτα ή και να διαφωνούμε, ωστόσο, ο διάλογος είναι αυτός που φέρνει τις λύσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και συντονιστής Παγκρήτιας Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων, Μανώλης Ορφανουδάκης, μιλώντας για το έντομο Tuta Absoluta τόνισε ότι ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ένταξης της θερμοκηπιακής καλλιέργειας της Κρήτης στο «Κομφούζιο».

Πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι το οποίο οι ίδιοι το ζητούσαν από την περασμένη χρονιά, ωστόσο, για κάποιο λόγο είχε «παγώσει» και επισήμανε ότι «ο υπουργός μας υποσχέθηκε ότι θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις που απαιτούνται για να ενταχθούμε κι εμείς στο πρόγραμμα» και πρόσθεσε: «Περιμένουμε και τα υπόλοιπα ζητήματα να δρομολογηθούν και να λυθούν κάποια προβλήματα που υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό».

«Για μια καλή συνάντηση», έκανε λόγο και ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου Χανίων, Γιώργος Χαλκιάς, λέγοντας ότι «το θέμα είναι ότι θα πρέπει άμεσα να βγούνε κάποιες αποφάσεις, διότι δεν μπορούν να περιμένουν κάποια πράγματα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.