Μεϊμαράκης: Οι πολίτες έχουν ανάγκη από πολιτικό λόγο

featured image

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αναποφάσιστοι, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και άλλη πορεία από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για να βγει η χώρα από την κρίση, και πρέπει αυτό να το καταλάβουν όλοι, ανεξαρτήτως τι πιστεύουν, τι ψήφισαν, ή τι σκέπτονταν να ψηφίσουν».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα, η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Όπως πρόσθεσε, «εμείς είμαστε ανοιχτοί, το πρόγραμμά μας έχει δοθεί, οι προτάσεις μας και οι θέσεις μας είναι γνωστές, και για αυτό ακριβώς τους καλούμε να κρίνουν, να συγκρίνουν. Και όταν συγκρίνουν είμαι σίγουρος ότι αυτή η σύγκριση θα είναι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και θα ψηφίσουν στις εκλογές τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις επερχόμενες ευρωεκλογές, επεσήμανε ότι «η Ευρώπη μπαίνει σε μία περίοδο ανησυχητική, και αν τελικά δεν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε ώστε η Ευρώπη να γίνει η Ευρώπη των πολιτών, τότε θα πάμε για διάλυση - και αυτό θα είναι το χειρότερο για τις μικρότερες χώρες».

Σχετικά με την ΝΔ, είπε ότι «η ΝΔ είναι κατ" εξοχήν ένα ευρωπαϊκό κόμμα, το κόμμα που έβαλε την χώρα στην Ευρώπη, που πάλεψε να μείνει στην Ευρώπη και θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, όπου θα υπάρχει αλληλεγγύη και συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα αρχών που δεν στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις όπως στηριζόταν το ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει τις πελατειακές σχέσεις και για αυτό έχει αρχίσει να καλύπτει ανθρώπους πολιτειακών σχέσεων».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τα όσα έγιναν το 2015 λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είχα την τύχη σε εκείνη την ιστορική σημαντική στιγμή, να αναλάβω το τιμόνι του κόμματος μετά από πρόταση του Αντώνη Σαμαρά και με την εμπιστοσύνη όλων και των νεοδημοκρατών και των βουλευτών και της πολιτικής επιτροπής. Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ λεπτή, γιατί ήταν δύο οι επιλογές μας: Ή θα πηγαίναμε σε ασύντακτη χρεοκοπία και η χώρα θα έκανε πολλά χρόνια να ξαναπάρει εμπρός, ή θα βάζαμε την χώρα στις ευρωπαϊκές ράγες, πιέζοντας πολύ την παρούσα κυβέρνηση ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μία συμφωνία - και η χώρα να μπορέσει να επιβιώσει με τα λιγότερα αρνητικά. Και για αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία ψήφισε τη συμφωνία, αλλά δεν ψήφισε τα μέτρα. Αυτά τα μέτρα ήταν μετά τη συμφωνία και τα ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όχι με τη Νέα Δημοκρατία».

Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «οι πολίτες έχουν ανάγκη από πολιτικό λόγο με πρόγραμμα, να πιστέψουν σε κάτι που θα μπορεί να τους εκπροσωπήσει και η χώρα να βγει από την στενωπό. Γι" αυτό και πιστεύω ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι εμείς ενωμένοι, θα μπορέσουμε να έχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία, ώστε να γυρίσει η χώρα σελίδα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.