Καμμένος: Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά για μια ίλη τεθωρακισμένων

featured image

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν αισθάνονται απειλή από την Αλβανία ή τα Σκόπια, και μάλιστα «τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά, αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα, θα φτάσει στην άλλη μεριά των Σκοπίων, θα φτάσει στη Σερβία», υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κανάλι TRT.

Ερωτηθείς αν κάποια στιγμή κατά τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας φτάσαμε κοντά σε ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία, απάντησε: «Τους Τούρκους τους γνωρίζω καλά 25 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Οι Τούρκοι έχουν μία πολιτική λεκτικού τσαμπουκά, ο οποίος δε συνδέεται πάντα με πραγματική απειλή χρήσης βίας. Έχουν μία πολιτική που είναι μακροχρόνια, δεν είναι πολιτική που χτίζουν τακτικά για λίγους μήνες. Είναι πολιτικές οι οποίες συνοδεύονται με τσαμπουκά, αλλά θέλουν αντίστοιχη απάντηση. Οι Τούρκοι είναι δειλοί. Οι Τούρκοι όταν καταλάβουν ότι απέναντί τους έχουν μία αποφασισμένη Ελλάδα, είναι από αυτούς που κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο για να κάνουν τον τσαμπουκά, αλλά μόλις κατέβει ο ψηλός φεύγουνε».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Παρ’ όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν δύσκολες στιγμές, όπως η περίοδος της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, και στιγμές όπου οι κινήσεις της Τουρκίας έδειχναν ότι θέλει να πάμε σε ένταση.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Νίκο Κοτζιά ότι έδρασε «ύπουλα και υπόγεια» και επέρριψε την απόλυτη ευθύνη στον πρωθυπουργό, για τον οποίο ανέφερε: «μπορώ να πω ότι με εξαπάτησε». Υποστήριξε ακόμα πως η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία της γειτονικής χώρας είναι κοινή, με χρήση γεωγραφικού προσδιορισμού με τον όρο «Μακεδονία».

Άφησε αιχμές για πρώην βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση, σχολιάζοντας: «Αμφιβάλλατε ότι αν εγώ έφευγα από τον Ιούλιο, ο Κουίκ δεν θα είχε πηδήξει πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κουντουρά με την υπουργική θέση;».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.