Λαχταριστό ψητό στο φούρνο με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και κονιάκ, ιδανικό για τις μέρες των γιορτών

featured image

Ψητό στο φούρνο με κονιάκ: Θέλετε να κάνετε μία ψαγμένη, οικονομική, εύκολη και γευστική συνταγή; Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε και να ανησυχείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα από την παρακάτω συνταγή και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Ψητό στο φούρνο με κονιάκ: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της Ψητό στο φούρνο με κονιάκ – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
– 1 κούπα κονιάκ
– 1/2 κούπα ελαιόλαδο
– 1 κούπα πορτοκάλι χυμό
– 2 κούπες νερό
– 200 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα
– 200 γραμμάρια ξερά βερίκοκα
– 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
– Δενδρολίβανο
– Θυμάρι
– Αλάτι
– Πιπέρι


Ψητό στο φούρνο με κονιάκ – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας μας.
– Σβήνουμε με κονιάκ.
– Ρίχνουμε χυμό, νερό και μυρωδικά.
– Βάζουμε το κρέας στη γάστρα ή το πυρέξ.
– Σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους εκατόν ογδόντα βαθμούς Κελσίου.
– Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
– Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
– Βράζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα για περίπου πέντε λεπτά.
– Βγάζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
– Βάζουμε τα δαμάσκινα και τα βερίκοκα δεξιά και αριστερά στην πιατέλα με το κρέας, το οποίο έχει κοπεί ήδη σε φέτες.
– Διαλύουμε το κορν φλάουρ, με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο ζουμί.
– Ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.
– Περιχύνουμε, με σάλτσα, το κρέας.

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.