12 φαρμακευτικές εταιρείες συμμετέχουν στο «Pharma for Society» πρόγραμμα του GIVMED

featured image

Το ​GIVMED​ υλοποιεί το πρόγραμμα “​Pharma for Society​” με στόχο την οργανωμένη δωρεά φαρμάκων από φαρμακευτικές εταιρείες προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Στο δίκτυο του GIVMED συμμετέχουν 95 κοινωφελείς φορείς (κοινωνικά φαρμακεία,γηροκομεία, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί με υπηρεσίες υγείας, δομές για παιδιά κ.α.).

Άμεσα ωφελούμενοι τους, είναι άνθρωποι που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και αδυνατούν να καλύψουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες λόγω οικονομικών δυσκολιών.Προσπαθούμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για αυτούς φάρμακα,διασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμά τους για μια υγιή ζωή.Μέσω ειδικού τεχνολογικού εργαλείου που έχουμε αναπτύξει για τους κοινωφελείς φορείς του δικτύου μας, γνωρίζουμε κάθε στιγμή τις ανάγκες που υπάρχουν σε φάρμακα.

Έτσι,προκύπτει μια αναλυτική λίστα η οποία διευκολύνει και τους πολίτες να δωρίσουν τα φάρμακα που δε χρειάζονται, ακριβώς εκεί που υπάρχει ανάγκη. Αυτή τη στιγμή οι καταγεγραμμένες ανάγκες σε φάρμακα αριθμούν 33.750 κουτιά φαρμάκων, μια μεγάλη ποσότητα που είναι αδύνατο να καλυφθεί από τις δωρεές φαρμάκων των πολιτών.

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό περισσότερα φάρμακα για αυτούς που τα χρειάζονται, αλλά αδυνατούν να τα αγοράσουν και γνωρίζοντας παράλληλα ακριβώς τις ανάγκες που υπάρχουν, ερχόμαστε σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν/διαθέτουν τα φάρμακα αυτά.


Το αίτημα δωρεάς προς την εταιρεία αφορά δραστικές ουσίες φαρμάκων με τη μεγαλύτερη έλλειψη και με κοντινή ημερομηνία λήξης, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν πριν αποσυρθούν από την αγορά και δεν έχουν πια καμία αξία ως κοινωνικό αγαθό. Σημαντικό πλεονέκτημα για τις φαρμακευτικές εταιρείες είναι η δυνατότητα να δωρίσουν κοντόληκτα φάρμακα άμεσα σε ένα μεγάλο δίκτυο κοινωφελών φορέων.

Επιπλέον, η ομάδα του GIVMED αναλαμβάνει τον συντονισμό της διαδικασίας συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία από τους ωφελούμενους κοινωφελείς φορείς διευκολύνοντας έτσι την εταιρεία. Αξίζει να αναφερθούμε και στις περιπτώσεις που η φαρμακευτική εταιρεία παίρνει την πρωτοβουλία και μας προσεγγίζει η ίδια, θέλοντας να συνεισφέρει με τον τρόπο της στην πρόσβαση όλων στα φάρμακα που χρειάζονται.

Η ανταπόκριση και η θετική διάθεση των φαρμακευτικών εταιρειών έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα, καθιστώντας το πρόγραμμα “Pharma for Society” αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης μας. Από τον Ιούλιο 2017 μέχρι σήμερα, έχουν δωριθεί 13.838 κουτιά φαρμάκων, συνολικής αξίας 122.464 ευρώ, αποτελώντας το 24% των συνολικών φαρμάκων που έχουν δωριθεί μέσω του GIVMED. ​​Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα Εδώ.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.