Ξεπέρασαν τα 9.800 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα, πάνω από 15.000 τα ύποπτα

featured image

Τα 10.000 πλησιάζει πλέον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα, καθώς σήμερα έφτασαν τα 9.809.

Τον αριθμό αυτό έδωσε ο απεσταλμένος της Κίνας στον ΟΗΕ στη Βιέννη, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Πλέον υπάρχουν 9.809 επιβεβαιωμένα κρούσματα» τόνισε. «Μεταξύ αυτών, 1.527 ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχουν ακόμα 15.238 ύποπτα κρούσματα» είπε ο πρέσβης Wang Qun μιλώντας στους αντιπροσώπους των κρατών – μελών και τους δημοσιογράφους.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 213.

Και δεύτερο αεροπλάνο θα στείλει η Βρετανία

Την ίδια ώρα, η Βρετανία θα στείλει άλλο ένα αεροπλάνο στην πληγείσα από τον κοροναϊό κινεζική πόλη Ουχάν για να παραλάβει Βρετανούς πολίτες, αν χρειαστεί, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ, ενώ η χώρα επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα του ιού.

«Αν χρειαστεί να το κάνουμε, θα το κάνουμε», είπε ο Γκόουβ στο Sky News απαντώντας σε ερώτηση αν η Βρετανία θα στείλει και δεύτερο αεροπλάνο.

Νωρίτερα σήμερα αεροπλάνο που μεταφέρει 83 Βρετανούς και 27 ξένους υπηκόους αναχώρησε από την Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων και έχει μολύνει περισσότερους από 9.000.

Κλείνει τα σύνορα η Μογγολόα

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Μογγολίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει όλα τα συνοριακά σημεία εισόδου από και εξόδου προς την Κίνα έως τις 2 Μαρτίου στην προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού.

Πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Κίνα θα μπορούν να επιστρέψουν έως τις 6 Φεβρουαρίου, αν και οι ξένοι υπήκοοι, πλην Κινέζων, που ταξιδεύουν στη Μογγολία δεν θα μπορούν να το κάνουν μέσω της Κίνας.


Η Μογγολία, μια χώρα που περιβάλλεται από ξηρά ανάμεσα στη Ρωσία και στην Κίνα, δεν έχει καταγράψει ακόμη κρούσματα του κοροναϊού, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα εργαστεί προκειμένου να επαναπατρίσει 30 πολίτες της που βρίσκονται τώρα στην Ουχάν.

Συστάσεις στους πολίτες τους από Ομάν και Ιράν

Επίσης, το υπουργείο Υγείας του Ομάν συνέστησε στους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στην Κίνα λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού.

«Συνιστάται να μην ταξιδεύετε στην Κίνα αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας του Ιράν Σαΐντ Ναμακί, κάλεσε την κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από την Κίνα και πρόσθεσε πως η πρότασή του περιλαμβάνει επιβάτες που ταξιδεύουν σε θάλασσα, ξηρά και αέρα.

«Με επιστολή προς τον αντιπρόεδρο (Εσάγκ) Τζαχανγκιρί, κάλεσα την κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Κίνα, είτε έρχονται διά θαλάσσης, είτε από ξηρά ή αεροπορικώς. Επίσης τα λιμάνια του Ιράν είναι σε πλήρη εγρήγορση και έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον κοροναϊό», ανέφερε ο Ναμακί στο Twitter.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε πως ο Ναμακί κάλεσε επίσης στην επιστολή του την κυβέρνηση να αναστείλει όλες τις πτήσεις από την Κίνα στο Ιράν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Αλιρεζά Ραϊζί δήλωσε πως «τα τουριστικά ταξίδια από την Κίνα στο Ιράν απαγορεύονται και τα επιχειρηματικά ταξίδια περιορίζονται», μετέδωσε το ιρανικό φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Με τη βοήθεια του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, 70 Ιρανοί που είχαν την έδρα τους στην Ουχάν, στην Κίνα θα επιστρέψουν στο Ιράν την ερχόμενη εβδομάδα», είπε ο Ραϊσί.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.