Άδωνις Γεωργιάδης: Το 2020 η χώρα θα είναι ένα εργοτάξιο

featured image

Την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις ευοίωνες προοπτικές, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε στον Βόλο και επισκέφθηκε το δημαρχείο και τις εγκαταστάσεις της ΕΒΕΤΑΜ στην Α» ΒΙΠΕ Βόλου.

Ο κ. Γεωργιάδης στον χαιρετισμό, του ανέφερε ότι «όλη η χώρα το 2020 θα είναι ένα εργοτάξιο με την έναρξη πολλών έργων και δημιουργείται ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον, ώστε να γίνει η Ελλάδα η πιο επιχειρηματικά φιλική χώρα στην Ευρώπη, ενώ υπάρχει η μικρότερη στην ιστορία μας επιβάρυνση σε επίπεδο επιτοκίων δανεισμού που είχαμε ποτέ.

Η Ελλάδα παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές, αφού οι δείκτες δείχνουν σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με πιο χαρακτηριστική τη συνεχή μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Τα επιτόκια για τον δανεισμό πέφτουν κάθε μέρα, και στο 15ετές ομόλογο φθάνουν το 1,85% και στο 6ετές γραμμάτιο το -0,005. Οι αγορές δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφορά έκανε ο κ. Γεωργιάδης και στη δύσκολη περίοδο της κρίσης, και είπε ότι «πριν βρεθούμε στο μνημόνιο είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν πολύ τα επιτόκια στην Ελλάδα. Όταν το μεγάλο κύμα πέρασε στην οικονομία, όλων η ζωή άλλαξε. Τώρα που τα επιτόκια πέφτουν, ένα μεγάλο βάρος φεύγει από τον Έλληνα φορολογούμενο. Το ζήτημα είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και τα αποτελέσματα θα έρθουν για όλο τον ελληνικό λαό. Λάθη θα γίνονται, αλλά η δίκαιη κριτική θα πει ότι προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι και θα αγωνιστούμε για να γίνουν τα όνειρα του λαού πραγματικότητα».


Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην ΕΒΕΤΑΜ κάνοντας λόγο για την αναβάθμιση του ρόλου της, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό.

«Η ΕΒΕΤΑΜ έμεινε όρθια τα προηγούμενα χρόνια και οι προοπτικές της είναι μεγάλες. Θέλω να αναπτύξω την ΕΒΕΤΑΜ που είναι σπουδαία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και εξέφρασε την πίστη του ότι «όλα θα πάνε καλά και θα έχει κάτι περισσότερο από το να έχει μόνο μια τυπική σχέση με τους εργαζόμενους της ΕΒΕΤΑΜ. Θέλω να την επανακινήσουμε. Μπορεί επάξια να ανταγωνιστεί όλες τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Θα την φέρουμε στην πρώτη γραμμή. Θα κερδίσει χρήματα, και το Δημόσιο, και η επιχειρηματικότητα, με τις υπηρεσίες που προσφέρει».

Τέλος, αναφερόμενος στον Βόλο, παρατήρησε πως «είναι υπέροχη πόλη, αλλά έχει μείνει καιρό χωρίς εκτός του κεντρικού μας ενδιαφέροντος, και θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί στη θέση που αξίζει. Θα ανακοινώσουμε πολλά και σπουδαία πράγματα για τον Βόλο» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Νωρίτερα, ο υπουργός είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, με τον οποίο αναφέρθηκαν σε ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο που «έρχεται» στον Βόλο, χωρίς όμως να επεκταθούν σε λεπτομέρειες.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.