Kοροναϊός: Σε καραντίνα 14 ημερών οι 195 Αμερικανοί που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν

featured image

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι 195 Αμερικανοί που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν της Κίνας, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα.

«Η καραντίνα θα διαρκέσει 14 ημέρες από τη στιγμή που το αεροσκάφος αναχώρησε από την Ουχάν», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης η Νάνσι Μεσονιέρ, η διευθύντρια Νόσων του Αναπνευστικού, στο Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC). Το αεροσκάφος έφυγε την Τετάρτη από την Κίνα και προσγειώθηκε στο Ρίβερσαϊντ στην Καλιφόρνια.

Στο μεταξύ, ο επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης είπε σήμερα ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην πόλη.

Δέκα οκτώ περιφέρειες στο Κουίνς και τη Νέα Υόρκη έλαβαν οδηγίες νωρίτερα σήμερα να επιδεικνύουν προσοχή οι πολίτες τους, εάν επισκέπτονται το νοσοκομείο Elmhurst Hospital, όπου νοσηλεύεται ένα πιθανό κρούσμα του νέου κοροναϊού, έγραψε η Daily News.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν την υποχρεωτική αποχώρηση όλων των Αμερικανών πολιτών από την περιοχή της Κίνας που βρίσκεται το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με το Politico που επικαλείται δύο αξιωματούχους.

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει εξάλλου να απομακρύνει και άλλους Αμερικανούς πολίτες από την περιοχή την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα αυτό.


Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία.

Δύο ακόμη εργαζόμενοι Webasto προσβλήθηκαν από τον ιό

Η γερμανική εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας Webasto γνωστοποίησε σήμερα ότι δύο ακόμη από τους υπαλλήλους της βγήκαν θετικοί στις εξετάσεις για τον νέο κοροναϊό, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Ένας από τους εργαζόμενους είναι ένας Γερμανός στη Γερμανία, ενώ ένας άλλος είναι ένας Κινέζος στη Σανγκάη. Και οι δύο νοσηλεύονται και υποβάλλονται σε θεραπεία, ανέφερε η Webasto.

Αρνητικοί στον κοροναϊό δύο Γάλλοι που επαναπατρίστηκαν από την Κίνα

Δύο Γάλλοι που επαναπατρίστηκαν σήμερα από την πόλη Ουχάν της Κίνας υποβλήθηκαν σε εξέταση η οποία έδειξε ότι είναι αρνητικοί στον κοροναϊό, έπειτα από υποψία λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσε απόψε η υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ανιές Μπιζέν.

Λίγες ώρες νωρίτερα η υπουργός είχε κάνει λόγο για ένα ύποπτο κρούσμα με έναν επιβάτη που παρουσίαζε συμπτώματα του κοροναϊού και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μασσαλίας, στη νοτιοανατολική Γαλλία, αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους.

Επί του παρόντος, σχεδόν 10.000 κρούσματα της λοίμωξης από τον νέο ιό καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ), ο οποίος ήταν θανατηφόρος για 213 ασθενείς. Περίπου 100 ασθενείς έχουν καταγραφεί σχεδόν σε άλλες 20 χώρες, εκ των οποίων έξι στη Γαλλία, αλλά κανένας ασθενής δεν έχει καταλήξει εκτός της Κίνας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.