Έκθεση για τη ζωή και το στιλ της Amy Winehouse στο Μουσείο Grammy

featured image

Τη σύντομη αλλά αξιομνημόνευτη καριέρα της Amy Winehouse, τις μεγαλύτερες επιρροές της και τα ενδύματα που επέλεξε σε σημαντικές εμφανίσεις της παρουσιάζει η έκθεση «Beyond Black – The Style of Amy Winehouse», που φιλοξενείται στο Μουσείο Grammy στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Αν και η τραγουδίστρια πέθανε σε ηλικία 27 ετών και κυκλοφόρησε μόνο δύο άλμπουμ, το στίγμα της στη μουσική βιομηχανία, την ποπ κουλτούρα και τη μόδα εξακολουθεί να θεωρείται ανεξίτηλο μέχρι σήμερα.

Η φωνή της και ο βρετανικός λυρισμός, σε συνδυασμό με την αισθητική της σταρ της νέας εποχής, εξακολουθούν να επηρεάζουν νέες εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας, σχεδόν μια δεκαετία μετά τον θάνατό της, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Στην έκθεση υπάρχουν αναφορές στον πρόωρο θάνατο της τραγουδίστριας και στο πώς αυτός οδήγησε στη δημιουργία από την οικογένειά της του ιδρύματος Amy Winehouse, οργανισμού που «εμπνέει παιδιά και νέους να οικοδομήσουν την αυτοεκτίμηση και την αντοχή τους».

Στην εντυπωσιακή συλλογή περιλαμβάνεται το μαύρο φόρεμα Dolce & Gabbana που φόρεσε η τραγουδίστρια της σόουλ, τζαζ και Rhythm n Blues το 2008, όταν κέρδισε πέντε μουσικά βραβεία Grammy, το κίτρινο φόρεμα Preen και το τσαντάκι σε σχήμα καρδιάς Moschino που επέλεξε για την απονομή των βραβείων Brit 2007 και πολλές από τις γόβες της με τα πανύψηλα τακούνια.


Παράλληλα με τα ενδύματα που φόρεσε σε σημαντικές στιγμές της καριέρας της, στην έκθεση παρουσιάζονται βίντεο από την καθημερινότητά της, από τις τελετές απονομής των Grammy, προσωπικά χειρόγραφα, σημειώματα και στίχοι, το άρωμά της, συλλογή δίσκων και κομμάτια από την αποκλειστική σειρά που σχεδίασε για τον Fred Perry.

Με τη βοήθεια της οικογένειας, η στιλίστρια της τραγουδίστριας, Ναόμι Πάρι και η φίλη της Κατρίνα Γκόρλεϊ επιμελήθηκαν την έκθεση, την πρώτη του είδους στις ΗΠΑ, που ρίχνει φως στην προσωπικότητα της και τα πάθη της.

Μεταξύ των εκθεμάτων είναι τα φορέματα που σχεδίασε και δημιούργησε η Πάρι σε διάστημα οκτώ εβδομάδων για την περιοδεία της τραγουδίστριας το 2011. Η Πάρι ήταν μόλις 19 ετών όταν η Έιμι Γουάινχαουζ φόρεσε δημιουργίες στα BRIT Awards και συνέχισε να επιμελείται το στυλ της, όταν άρχισε να κατακτά την κορυφή.

Ενώ πολλοί αποδίδουν το στιλ της Γουάινχαουζ σε στάρλετ της δεκαετίας του ‘60 τόσο η Πέρι, όσο και η Γκούρλεϊ εξήγησαν ότι επηρεάστηκε περισσότερο από τη δεκαετία του «50, την κουλτούρα greaser και αργότερα τις ταινίες των grindhouse, όπως Sin City, Planet Terror και Death Proof του Κουέντιν Ταραντίνο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.