Κικίλιας για κοροναϊό: «Κανένας λόγος πανικού, είμαστε σε εγρήγορση»

featured image

Για το ζήτημα του κοροναϊού, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «ως υπουργείο Υγείας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, έχουμε κάνει όλα αυτά τα οποία πρέπει προκειμένου η χώρα να είναι προετοιμασμένη, με βάση αυτά που δηλώνει και επικαιροποιεί κάθε μέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αυτό που έχω να συστήσω ως υπουργός Υγείας είναι ψυχραιμία, πιστή εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί προς όλες τις πλευρές και να παρακαλέσω επίσης για εγκράτεια σε σχέση με τη μετάδοση των ειδήσεων που έχουν να κάνουν με τον ιό.


Η χώρα είναι προετοιμασμένη και θωρακισμένη. Εξηγήσαμε πολύ ειλικρινά μέσω των επαγγελματιών υγείας και των ειδικών λοιμοξιολόγων, ότι όπως ο ιός έχει πάει σε πολλές άλλες χώρες, μπορεί κάποια στιγμή να έρθει και στη χώρα μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Υπάρχει εγρήγορση και σχέδιο και αυτό εφαρμόζουμε πιστά» .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας τόνισε: «Συλλέγουμε και αναλύουμε όλα τα δεδομένα που έχουμε από όλο τον κόσμο και είναι δεδομένο ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα.

Δύο είναι τα βασικά μηνύματα. Κατ» αρχάς, οι πολίτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη, είδατε πόσο σωστά διαχειριστήκαμε το χθεσινό δείγμα στο ΑΧΕΠΑ, που ήταν και το πρώτο επίσημα «ύποπτο» δείγμα. Έγινε η ανάλυση δώδεκα η ώρα το βράδυ και βγήκε το αρνητικό αποτέλεσμα. Είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. «Αρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, δε χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Είμαστε έτοιμοι».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.