Συνάντηση Κικίλια – Μητσοτάκη για τον κοροναϊό

featured image

Συνεργασία για πληθώρα θεμάτων, έχει με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.30, και στις δηλώσεις που έκαναν μπροστά στις κάμερες δεν αναφέρθηκαν στα μέτρα προετοιμασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά αναφέρθηκαν γενικότερα στο σύστημα υγείας – και όπως είπε ο πρωθυπουργός, κεντρικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί για όλους τους πολίτες μια λειτουργική δημόσια υγεία.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε με έμφαση στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι το μέτρο δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί με επιτυχία αν δεν είχε γίνει δεκτό με ωριμότητα από τους πολίτες. Υπογράμμισε επίσης, ότι είναι καθολική η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή για την πρόληψη στον τομέα της Υγείας, και τόνισε ότι στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκονται οι ευπαθείς ομάδες, πολίτες που μπορεί να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης στη δημόσια υγεία. Επίσης, χαρακτήρισε εμβληματική την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και είπε ότι το 2020 θα είναι έτος των νοσοκομείων.


Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα και τηρείται ό,τι προβλέπει το Πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, ούτε στην υποδοχή των εμπορικών πλοίων, ούτε φυσικά των επισκεπτών που φθάνουν στη χώρα μας από την Κίνα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.