Oruc Reis: Αλλάζει πορεία και βγαίνει εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

featured image

Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis φαίνεται πως εδώ και μία ώρα έχει αλλάξει πορεία και απομακρύνεται από τα ελληνικά ύδατα και κατευθύνεται προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, που επικαλείται πληροφορίες από το Πεντάγωνο, το πλοίο κινείται πλέον ανατολικά, με κατεύθυνση προς την Τουρκία και εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε στο ρεπορτάζ, το πλοίο κινείται με τρομερά χαμηλή ταχύτητα και αν εφόσον η πορεία αυτή τηρηθεί και δεν υπάρξουν «εκπλήξεις» αναμένεται να οδηγήσει οριστικά σε αποκλιμάκωση, ύστερα  από τον συναγερμό που προκάλεσε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρα μας.


Αυτή την στιγμή, εκτάκτως στο μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν  ο υπ. Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, όπως σας ενημέρωσε το , sτα διεθνή ύδατα στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έπλεε από το πρωί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και δύο συνοδευτικά σκάφη.

Συγκεκριμένα, το σκάφος βρισκόταν 128 μίλια από το Καστελόριζο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, και 292 από το ανατολικό άκρο της Κρήτης βρίσκεται το σεισμογραφικό σκάφος από τις 06:40 το πρωί που ξεκίνησε την πορεία του από το οικόπεδο 4 όπου έκανε παράνομες έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.