Στέφανος Δημουλάς: Ο χορευτής που κατέκτησε το Covent Garden μιλάει για το bullying

featured image

Ο Στέφανος Δημουλάς αγάπησε το μπαλέτο από τα 4 και σήμερα, στα 25 έχει κατακτήσει το Covent Garden και βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.

Ο διεθνής Έλληνας χορευτής έγινε τον περασμένο Ιούλιο εξώφυλλο μαζί με τον πατέρα του στο Attitude, ένα από τα μεγαλύτερα LGBTQ περιοδικά της Βρετανίας.

Το εξώφυλλο είχε να κάνει με την αποδοχή και μαζί έδωσαν μια συνέντευξη για την ισότητα των φύλων, την ευαισθητοποίηση σε θέματα καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον αγώνα εναντίον της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της αμφιφοβίας.

Ο Στέφανος Δημουλάς βρέθηκε χθες καλεσμένος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε τόσο για την αγάπη του για τον χορό, όσο και για το bullying που δέχτηκε στην παιδική του ηλικία.


«Ήμουν υπερκινητικός, από 5 μηνών μπουσουλούσα. Είδα τη «Λίμνη των Κύκνων» και στα 4 έδειξα και είπε ότι αυτό ήθελα να κάνω. Οι γονείς μου, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα πει ο γείτονας, είπαν αφού το παιδί έχει αυτή την κλίση με χαρά να τον αφήσουμε να την εξελίξει» είπε.

Το bullying που δέχτηκε ήταν μεγάλο.

«Είναι παιδιά και κάπως αυτό το δικαιολογεί το bullying, αυτό σκέφτομαι όσο μεγαλώνω. Το θέμα είναι από ποιες οικογένειες προέρχονται. Ακόμα και ενήλικες όταν τους λέω ότι είμαι χορευτής, μαζεύονται, και στο Λονδίνο και στην Ελλάδα. Ο χορός ήταν το δικό μου σημείο που έκανε τα άλλα παιδάκια να φοβούνται το διαφορετικό» είπε.

Και πρόσθεσε: «Στο περιβάλλον του σχολείου ήταν πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο το bullying. Το χειρότερο ήταν στο δρόμο,ήμουν ένα από τα τρία αγόρια που έκανε μπαλέτο στο Βόλο. Υπήρχε μεγάλη λεκτική βία. Το διαγράφω με τα χρόνια, συγχωρώ. Ο χορός με έκανε να σεβαστώ τον εαυτό μου. Έκλαιγα, ξυπνούσα το βράδυ, οι γονείς μου εκνευρίζονταν.Έζησα πολύ ωραία παιδικά χρόνια λόγω της οικογένειάς μου.

Δείτε τη συνέντευξη:

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.