Κοροναϊός: Αλλεπάλληλες ακυρώσεις πτήσεων από και προς Κίνα λόγω επιδημίας

featured image

Η μία μετά την άλλη, πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο ανακοινώνουν ότι σταματούν προσωρινά τις πτήσεις από και προς την Κίνα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα αυτή.

Η εταιρεία Delta Air Lines έκανε γνωστό την Παρασκευή ότι διακόπτει προσωρινά τα δρομολόγιά της από τις ΗΠΑ προς την Κίνα, μέχρι και τις 30 Απριλίου, μετά και τη νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την επιδημία. Στις αρχές της εβδομάδας η Delta είχε αποφασίσει να περικόψει τις πτήσεις της στις μισές και να πραγματοποιεί μόνο 21 εβδομαδιαίως. Η τελευταία πτήση της από τις ΗΠΑ προς την Κίνα θα γίνει την Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου και δύο ημέρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία από την Κίνα προς τις ΗΠΑ.

Από την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν επίσης και οι πτήσεις της Vietnam Airlines από και προς την Κίνα. Θα διακοπούν επίσης όλες οι πτήσεις από το Ανόι προς το Χονγκ Κονγκ ενώ θα μειωθούν από τις 10 στις 7 εβδομαδιαίως οι πτήσεις από τη Χο Τσι Μινχ Σίτι στο Χονγκ Κονγκ.

Η Jetstar Pacific Airlines, που ανήκει εν μέρει στη Vietnam Airlines, θα σταματήσει από την επόμενη Πέμπτη τις πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ και το Γκουανγκτσόου.

Χθες το Βιετνάμ έκανε γνωστό ότι σταματά να εκδίδει βίζες για Κινέζους τουρίστες, μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα.

Εξάλλου, η πολωνική εταιρεία LOT γνωστοποίησε σήμερα ότι θα στείλει στο Πεκίνο ένα αεροσκάφος για να μεταφέρει όσους Πολωνούς και Ευρωπαίους πολίτες επιθυμούν να φύγουν από την Κίνα. Η LOT έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει όλες τις πτήσεις της προς την Κίνα τουλάχιστον μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, όμως θα ανταποκριθεί στα αιτήματα της πολωνικής κυβέρνησης, εφόσον υπάρξει ανάγκη να απομακρυνθούν και άλλοι πολίτες από τις πληγείσες περιοχές. Ο υφυπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα είπε ότι 31 Πολωνοί βρίσκονται στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας.


Τέλος, το Ιράν διέκοψε όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Η κρατική ιρανική τηλεόραση ανέφερε πως δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στο Ιράν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναστέλλονται οι πτήσεις των Air France και KLM για Κίνα, έως 9 Φεβρουαρίου

Την αναστολή όλων των πτήσεων της Air France και της KLM από και προς την Κίνα έως τις 9 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο όμιλος Air France-KLM.

«Η υγεία και η ασφάλεια των 85.000 υπαλλήλων μας και των 100 εκατομμυρίων πελατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς», δήλωσε ο Benjamin Smith, διευθύνων σύμβουλος της Air France KLM Group.

«Είμαι υπερήφανος για τον επαγγελματισμό των εργαζομένων μας στην Ευρώπη, στην Κίνα και στο εξωτερικό και την αδιάλειπτη αφοσίωσή τους στο να εξασφαλίσουν την δυνατότητα επιστροφής των ιπταμένων και μη συναδέλφων τους, καθώς και των πελατών μας στην βάση τους και στις οικογένειές τους.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας, την China Eastern» συμπλήρωσε.

Από τις 30 Ιανουαρίου, η Air France πραγματοποιεί ειδικές πτήσεις προς και από τη Σαγκάη και το Πεκίνο, με πληρώματα που πετούν εθελοντικά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η επιστροφή εργαζομένων και πελατών στο Παρίσι.

Οι πτήσεις της KLM από το Άμστερνταμ, ως τις 2 Φεβρουαρίου, θα δώσουν την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό και πελάτες να επιστρέψουν στο Άμστερνταμ από το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.