Κατά των περιορισμών στα ταξίδια και το εμπόριο με την Κίνα ο ΠΟΥ, σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου

featured image

Μετά την πτώση που κατέγραψαν όλη την εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε χθες παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την εξάπλωση του κινεζικού κοροναϊού, αλλά τάχθηκε κατά των περιορισμών στα ταξίδια και το εμπόριο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 4% από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη – σε χαμηλά επίπεδα τριών μηνών – για να ανακάμψουν σήμερα, με τους επενδυτές και τους χρηματιστές να ανησυχούν για το πώς θα επηρεασθεί η ζήτηση αργού και των προϊόντων του από την εξάπλωση του ιού.

«Η απόφαση του ΠΟΥ να αντιταχθεί στον περιορισμό των ταξιδιών και των εμπορικών ανταλλαγών ενίσχυσε την εμπιστοσύνη της αγοράς, παρά το ότι ο Οργανισμός κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης» δήλωσε αναλυτής της CMC Markets, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι προθεσμιακές τιμές του μπρεντ σημείωναν άνοδο 87 σεντς στα 58,97 δολάρια το βαρέλι σήμερα το πρωί, έχοντας υποχωρήσει 2,5% στην προηγούμενη ημέρα. Η τιμή του μπρεντ εξακολουθεί να σημειώνει απώλειες 2,8% στην εβδομάδα. Οι προθεσμιακές τιμές του αμερικανικού αργού (WTI) αυξάνονταν 70 σεντς στα 52,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ σημείωναν πτώση 2,5% στην εβδομάδα. Παρά τη σημερινή αύξηση των τιμών του πετρελαίου, οι αναλυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί και προειδοποιούσαν για περαιτέρω καθοδικούς κινδύνους αν συνεχίσει η εξάπλωση του ιού.


Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες ότι η έξαρση του κοροναϊού στην Κίνα – που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 200 άτομα και έχει μεταδοθεί σε 18 χώρες – αποτελεί τώρα μία κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος. Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού δήλωσε ότι ο ΠΟΥ «δεν συνιστά – και στην πραγματικότητα είναι αντίθετος» σε περιορισμούς στα ταξίδια ή στο εμπόριο με την Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως οι χώρες πρέπει να διατηρήσουν ανοικτά τα σύνορά τους και να συνεχίσουν να έχουν εμπορικές σχέσεις και να επιτρέπουν τις μετακινήσεις των πολιτών παρά το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού, προσθέτοντας όμως ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα για να προστατεύει τους πολίτες της.

Ο Οργανισμός κήρυξε χθες την επιδημία του νέου κοροναϊού κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέφρασε ξανά σήμερα την ανησυχία του ότι ο ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί χωρίς να γίνει αντιληπτός σε χώρες με αδύναμο ιατρικό σύστημα.

Υπάρχουν «σοβαροί λόγοι να παραμένουν ανοικτά τα επίσημα συνοριακά περάσματα», ώστε οι άνθρωποι να μην εισέρχονται παράτυπα στις χώρες και χωρίς να εξετάζονται για συμπτώματα του νέου κορονοαϊού, δήλωσε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ εκπρόσωπος του ΠΟΥ σε ενημέρωση από τη Γενεύη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Αν επιβληθούν περιορισμοί στα ταξίδια, ελπίζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομοι ώστε να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την κανονική ροή της ζωής» πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.