Αποκλείστηκε από την Κροατία η εθνική Ανδρών στο πόλο

featured image

Για τις θέσεις 5-8 θα παίξει η εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε σε …ρηχά νερά στον προημιτελικό κόντρα στην πανίσχυρη Κροατία, αποτυγχάνοντας να πετύχει την υπέρβαση. Ο κακός μας δαίμονας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επικράτησε δίκαια με 14-11 και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Ισπανία.

Ο Θοδωρής Βλάχος ξεκίνησε τον Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια και ο Καπότσης ήταν αυτός που σημείωσε το πρώτο γκολ του αγώνα. Γρήγορα όμως οι Κροάτες αντέδρασαν και με τέρμα του Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού, πήραν το προβάδισμα με 2-1. Ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Μπούσλιε «έγραψε» το 3-1, με τον Βλαχόπουλο να μειώνει αμέσως τη διαφορά στο γκολ (3-2). Ο Γιόκοβιτς όμως ξανά, με πέναλτι αυτή τη φορά, έκανε το 4-2. Το άσχημο πρώτο οκτάλεπτο για την Εθνική, συνεχίστηκε με γκολ του Μίλος (5-2) αλλά ο Αργυρόπουλος με το δεύτερο τέρμα του στη διοργάνωση, μείωσε και πάλι στα δύο γκολ (5-3). Οι Κροάτες ωστόσο ήταν ασταμάτητοι στην αρχή του παιχνιδιού (3/3 στον παίκτη παραπάνω και συνολικά 6/8 σουτ) και με τον Γκαρσία, έκλεισαν στο 6-3 την πρώτη περίοδο.


Ίδιο το μοτίβο του αγώνα και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την ελληνική ομάδα να βρίσκει κάπως πιο εύκολα τον δρόμο για τα δίχτυα αλλά να εξακολουθεί να είναι πολύ ευάλωτη αμυντικά. Έτσι οι παίκτες του Τούσακ, άνοιξαν τη ψαλίδα στο σκορ (10-6), έχοντας πρώτους σκόρερ τους Γιόκοβιτς και Βρλιτς με τρία γκολ έκαστος. Παράλληλα το 3/10 στο ημίχρονο, στον παίκτη παραπάνω για την Εθνική, ήταν απαγορευτικό για τη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οι διεθνείς δεν μπόρεσαν να κερδίσουν ούτε την τρίτη περίοδο, στην οποία τερματοφύλακας αγωνίστηκε ο Γαλανίδης κι έτσι η διαφορά διατηρήθηκε στα 4 γκολ (13-9).

Τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με την Κροατία να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά.

Η Εθνική είχε τη συμπαράσταση λιγοστών φιλάθλων αλλά την παράσταση «έκλεψαν» οι Κροάτες με τη μπάντα τα τραγούδια τους. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η όγδοη ήττα για τα ελληνικά χρώματα από τους Κροάτες σε 11 αναμετρήσεις σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (τα άλλα τρία ματς έληξαν ισόπαλα).

Οκτάλεπτα: 6-3,4-3,3-3,1-2

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 4, Μπούκιτς, Βουκίτσεβιτς 2, Μπούσλιε 1, Μίλος 1, Βρλιτς 3, Μπένιτς, Γκαρσία 3, Μάρσελιτς

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2 , Σκουμπάκης 2, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης , Κολόμβος , Γούνας , Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης

* Η φωτογραφία είναι από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.