Α1 Μπάσκετ: Νίκες για ΠΑΟΚ και Άρη

featured image

ΠΑΟΚ, Άρης, Ρέθυμνο και Λαύριο πανηγύρισαν, Ιωνικός, Λάρισα, Ηρακλής και Κολοσσός έχασαν…

Το 2/3 έκανε η Θεσσαλονίκη το Σάββατο στη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ Α1. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ιωνικό στην Πυλαία και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα, όπως δείχνει και το τελικό 110-80. Από νωρίς, άλλωστε, φάνηκε πώς θα πήγαινε το παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-4 στο 6″ και με 25-12 στο 9″. Με τους Σμιθ και Μπεστ να σκοράρουν, ο ΠΑΟΚ αύξανε συνεχώς τη διαφορά και έβγαλαν το πρώτο ημίχρονο στο +20 (59-39) και με 10/16 τρίποντα! Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, επομένως, ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι και ο «δικέφαλος» του Βορρά συνέχισε τον περίπατο του.

Πήρε νίκη και διαφορά
Την ίδια ώρα, λίγο πιο μακριά, στο NickGalis Hall, ο Άρης φιλοξένησε τη Λάρισα και τη νίκησε με 90-72, παίρνοντας και το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας αφού κάλυψε τη διαφορά της ήττας στο πρώτο παιχνίδι. Με τον Ντραγκίτσεβιτς να έχει 12 πόντους στο πρώτο 10λεπτο, οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 23-8 και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, διατηρώντας μονίμως τη διαφορά σε διψήφιο. Έτσι, το ενδιαφέρον είχε να κάνει με το αν ο Άρης θα κατάφερνε να καλύψει το -15 από τον πρώτο γύρο, με τους Θεσσαλούς να μειώνουν στο -17 στα 80 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Το τρίποντο του Γκετσεβίτσιους, όμως, έφερε το +20 και τελικά το +18.


Βλέπει playoffs το Ρέθυμνο
Νίκες για ΠΑΟΚ και Άρη, ήττα για τον Ηρακλή. Αντιμετωπίζοντας το Ρέθυμνο εκτός έδρας, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να ανακόψουν την εξαιρετική πορεία των Κρητικών, οι οποίοι ξέφυγαν από τις επικίνδυνες θέσεις και αισιοδοξούν για τη συνέχεια. Το ματς είχε μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος, αφού οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 30″, αλλά στο τελευταίο 10λεπτο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν. Ο Χριστοδούλου ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά ανεβάζοντας το σκορ στο 60-53 και στο 66-59 στο 38″ για το Ρέθυμνο, το οποίο ήταν ψύχραιμο στο τελευταίο 2λεπτο και πήρε τη νίκη.

Χαλαρό Λαύριο, αγχωμένος Κολοσσός
Τη 2η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες με τον Κολοσσό πανηγύρισε το Λαύριο, επικρατώντας με 78-68. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και από τα πρώτα λεπτά πήραν το προβάδισμα, φτάνοντας στο 25-13 με το τέλος της α» περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά το καλύτερο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να μειώσουν στο -8 στο τέλος του ημιχρόνου (40-32), με τα πράγματα να δυσκολεύουν ξανά στην επανάληψη. Εκεί, το Λαύριο με σωστές επιλογές και καλή άμυνα, αναγκάζοντας τον Κολοσσό να κάνει 16 λάθη, ξέφυγε στο σκορ και πήρε τη νίκη που ουσιαστικά του εξασφαλίζει ότι δε θα έχει πρόβλημα με την παραμονή του.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.