Τσαβούσογλου: Η Τουρκία διατηρεί όλα της τα δικαιώματα στο Αιγαίο

featured image

Η Τουρκία διατηρεί όλα τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Αλικαρνασσό, διευκρινίζοντας πως η Άγκυρα έχει συζητήσει με την Ελλάδα για όλα τα προβλήματα.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη στασιμότητα γύρω από την επίλυση του ζητήματος στην ελληνοκυπριακή πλευρά που, όπως είπε, δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία, τη διοίκηση και την οικονομία με τους Τουρκοκυπρίους.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Τώρα αποφασίσαμε να μη διαπραγματευτούμε χωρίς να αποφασίσουμε τι θα διαπραγματευτούμε. Όμως δεν θα περιμένουμε επ’ άπειρον σε αυτό το θέμα. Αν η ελληνική πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα με την τουρκική πλευρά, εμείς θα κινηθούμε αναλόγως», σημείωσε.

Αναφορικά με το θέμα του φυσικού αερίου και σχετικά με τα αποθέματα γύρω από την Κύπρο, ανέφερε πως το γεωτρύπανο «Πορθητής» πραγματοποιεί γεωτρήσεις ανοιχτά της Αττάλειας και κινείται προς τα νότια της Κύπρου, ενώ προανήγγειλε ότι το ίδιο θα κάνει και το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, που θα κινηθεί τις επόμενες μέρες. Όπως σημείωσε, η Τουρκία πραγματοποιεί τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και τις σεισμικές έρευνες για να προχωρήσει σε ακριβείς γεωτρήσεις στα σημεία τα οποία έχει καθορίσει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.